ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 20      Sayı: 1995
Şu an 16 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Bir 24 Kasım günü çıktığımız yolda, uzun sayılabilecek bir yolculuğun ardından 20. yılımıza ulaştık. Sosyal Sorumluluk Projesi olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirerek, ilgi görerek, takdir toplayarak bugüne geldik. 

Mavi Nota e-Müzik Gazetesi bugün 20. yaşını kutluyor.
editör - 24.11.2025


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


Müziğin Yaşamınızdaki Yeri Nedir?

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz


Haberler


Devlet Çoksesli Korosu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından vereceği ilk konseri, depremde hayatını kaybedenlere adadı. 12.03.2023


Devlet Çoksesli Korosu'nun CSO Tarihi Salon'da yarın akşam vereceği "İnsan'a" isimli konserde, koro izleyicileri müziğe tutunmaya ve insan olmanın ne demek olduğu sorusu üzerine birlikte düşünmeye davet edilecek.

Devlet Çoksesli Korosu
Şefi Burak Onur Erdem, kültürün ve sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünün önemine işaret ederek, "İlk konserimizi yaşadığımız afette kaybettiğimiz tüm canlarımıza adıyoruz" dedi.

"
İnsan'a" adını verdikleri konsere Samuel Barber'ın "Adagio" eseriyle başlayacaklarını belirten Erdem, "Bu bir ağıttır. İçinde çok önemli bir söz vardır, 'Bize huzur ver' der. Artık hep birlikte, konser salonlarında bir araya gelerek birbirimize tutunmayı, birbirimizle huzur bulmayı istiyoruz. Hem bu yası tutuyoruz hem de sanatla yeni umutlar diyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdem, konserin bir bütün oldu
ğuna dikkati çekerek şunları kaydetti: "Konserimizin içerisinde Avrupa'nın her yerinden bestecilerimiz ve tabii ki Türk bestecilerimiz de var. Bizim için özel bir eser de var. İtalyan besteci Giovanni Bonato'nun Devlet Çoksesli Korosu için bestelediği Winding Words of Wisdom, yani Sarmalayan Bilgelik Sözleri. Eser, Yunus'un ve Kul Nesimi'nin 'Gelin tanış olalım' sözleriyle başlar, 'Kamu âlem birdir bize' diye biter.

Gerçekten koro, seyirciyi sarmalıyor bu eserde. Konsere gelen dinleyiciler esasında tüm sanatçılarımızla yan yana duracaklar. Çünkü biz orada seyirciyi sarıyoruz ve öyle söylüyoruz. Zaten insan sesinin en güzel noktalarından bir tanesi o. Bizim enstrümanımız, sesimiz oldu
ğu için konser salonunun her metrekaresi bizim için sahne demek. Seyircimiz de bizim için aslında performansın bir parçası demek. Baştan sona bir bütün olan bir konser. Eserler geniş bir yelpazede ve hepsi insandan bahsediyor."

AA-NTV

Tüm Haberler