ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1933
Şu an 24 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Türkiye Flüt Topluluğu, Portekiz Avrupa Flüt Toplulukları Festivalinde Türk Bestecilerinin Eserlerinin Seslendirildiği ve Rahşan İzmirli Oğuz’a Ait İki Eserin Dünya Prömiyerinin Yapıldığı Konser Büyük İlgi Gördü. 03.02.2023


Türkiye Flüt Topluluğu (Turkish Flute Ensemble) 28 Ocak 2023 tarihinde Portekiz’de Avrupa Flüt Toplulukları Festivali’nde Türk Bestecilerinin eserlerinden oluşan zengin bir repertuar ile başarılı bir konser verdi. 

Almanya,
İspanya, İsveç, İsviçre, Portekiz, İspanya, İsrail, Kolombiya, Avusturya, Fransa’dan toplam 12 Flüt Orkestrası’nın yer aldığı festivalde Türkiye’yi “Türkiye Flüt Topluluğu (Turkish Flute Ensemble)”  temsil etti.  Dünyanın önemli flüt sanatçılarının da yer aldığı festivalde eserlerimiz hayranlıkla dinlendi, çok ilgi gördü.

Türkiye Flüt Toplulu
ğu (Turkish Flute Ensemble), aslında her ikisi de 2015 yılında kurulmuş olan. İstanbul Flüt Topluluğu ve Marmara Flüt Orkestrası’nın üyelerinin ortak olarak yer aldığı bir topluluk. Bu iki oluşum festival için bir araya geldi ve Türkiye Flüt Topluluğu (Turkish Flute Ensemble) oluştu. 

İstanbul Flüt Topluğu Prof. Dr. Ece Karşal, Prof. Ayla Uludere ve Doktor Öğretim üyesi Şebnem Uşen tarafından kuruldu. Üyeler, İstanbul’daki 3 büyük üniversitenin flüt profesörleri ve onların öğrencilerinden oluşmakta. Akademisyenler ve ağırlıklı olarak onların mezun veya lisansüstü seviyede öğrencilerinden oluşan topluluk aslında ilginç bir hoca öğrenci topluluğu.  (Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi) 

Marmara Flüt Orkestrası ise Prof. Dr. Ece Kar
şal tarafından Marmara Üniversitesi bünyesinde yürütülen bir proje ile bir üniversite orkestrası olarak kuruldu. Çoğunluğu gençlerden oluşan orkestrada profesyonel flütistlerin yanı sıra, her yaş kademesinden öğrenciler, öğretmenler ve iyi düzeyde çalabilen amatör flütçüler de yer alıyor. 

Her iki grupta da alto flüt, bas, flüt, kontrbas flüt gibi ender kullanılan farklı flüt türleri bulunuyor. Örne
ğin Kontrbas flütün Türkiye’de ilk kullanımı bu oluşumlarda gerçekleşti. 

Bu özgün flüt gruplarının kurulması ile birlikte, ortaya çıkan özgün flüt tınısı Türk Bestecilerinin de ilgisini çekmeye ba
şladı. İstanbul Flüt Topluluğu ve Marmara Flüt Orkestrası’nın kuruluş aşamasından itibaren günümüze dek, bu topluluklar için  (20’nin üzerinde) Türk bestecilere ait eser dağarcığı oluştu. Bu eserlerden bazıları diğer ülkelerde de çalınmaya başlandı. Örneğin İstanbul Flüt Topluluğu’nun 2018 yılında ABD de katıldığı festivalde seslendirmiş olduğu Ahmet Altınel’e ait “Rüzgarın getirdiğini rüzgar götürür” eseri festivalde icra edilen en favori eserler arasında seçildi. Bulgar besteci Zaimov, çalışmalarını uzaktan takip ettiği İstanbul Flüt Topluluğu’na hitaben Nonetto isimli bir eser besteledi. Bu eserin başarılı bir şekilde çalınması ve kayıt altına alınmasının ardından bestecinin aynı topluluğa hitaben yazdığı Nonetto 2 isimli eseri ortaya çıktı.

Portekiz’deki festivalde ise  4 farklı Türk besteciye ait toplam 5 eser çalındı. Deniz Noyan’ın Anadolu isimli eseriyle ba
şlayan konser, Orçun Orçunsel’e ait “Bir Eski Asya Masalı” isimli eser ile devam etti. Bu eserin Prologue, Çökertme, Zeybek, Yemen ve Bayram isimli bölümleri seslendirildi. Ardından besteci Rahşan İzmirli Oğuz’a ait “Fasıl” ve “Türk Kahvesi” isimli eserlerin Dünya Prömiyerleri yapıldı. Konser, besteci Oya Çınar’a ait “Kovalamca” isimli eser ile sona erdi. 

Tüm Haberler