ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 28 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Ekinoks Üçlüsü • Nil Cetiz & Zerin Rasul & Serdar Rasul İstanbul Notre Dame de Sion Konser Salonunda... 07.12.2022


İstanbul Notre Dame de Sion konser salonunun programlı konserlerinden olan Ekinoks Üçlüsü    Nil Cetiz & Zerin Rasul & Serdar Rasul konseri yarın akşam. Saat: 19.30’da NDS gösteri salonunda gerçekleşecek. Konser halka açık ve ücretsizdir!

PROGRAM:

F. Chopin: Piyano için üç vals
*Op.34/2 La mineur
*Opus posthume mi mineur
*Op.64/2 Do dièse mineur

F. Chopin: Piyano için üç mazurka
* Op.30/2 Si mineur
* Op.30/3 Re bémol majeur
* Op.68/4 Fa mineur

C. Debussy: «keten saçlı kız» (Keman & piyano)

J. Massenet: Thais “ Meditation” (Keman & piyano)

E. Granados (Kreisler):
İspanyol Dansı (keman ve piyano için)

F. Chopin: «Polonaise Brilliante» Op.3

F. Chopin: Noktürn (çello ve piyano için)

F. Mendelssohn: Trio -Op.49/1
İkinci bölüm

M. Glinka: Piyano için Vals Fantezi

M. Glinka: Çello ve piyano için «Ayrılık»

M.Glinka: Trio Pathétique

Programda ara yoktur.

Zerin Rasul, Piyano
Zerin Rasul Müzik e
ğitimine altı yaşında Taşkent Devlet Konservatuarına bağlı, üstün yetenekli çocukların kabul edildiği Özel Müzik Okulunda başladı. Bu okulu 1982 yılında birincilikle bitirdi. Henüz on yaşındayken Taşkent Devlet Filarmoni Orkestrası ve Ferghana Senfoni Orkestrası ile dizi konserler verdi. 1982- 1987 yılları arasında Taşkent Devlet Konservatuarında Özbekistan Devlet Sanatçısı Prof. A.Gekkelmann ile çalıştı. 1985’de Özbekistan Cumhuriyeti Piyano Yarışmasında üçüncülük, 1986’da Özbekistan Cumhuriyeti Oda Müziği Yarışmasında ikincilik ödülünü kazandı. 1986’da Sovyetler Birliğinde St.Petersburg Sanat Akademisinde düzenlenen güzel sanatlar ve müzik dallarını kapsayan yarışmaya katılarak ikincilik ödülünü kazandı. 1987 yılında konservatuardan en yüksek derece ile mezun oldu ve “Yüksek Şeref Diploması” alarak konser piyanisti, oda müziği icracısı, pedagog ve korrepetitör unvanlarını kullanmaya hak kazandı. Doktorasını Çaykovski Moskova Devlet Konservatuarında ünlü Rus piyanist, Rusya Devlet Sanatçısı Prof. M.Voskressensky sınıfında “Üstün Yorumculuk ve Konser Piyanistliği Diploması” alarak tamamladı. 1990’da Taşkent Devlet Konservatuarı - Piyano Ana sanat Dalında öğretim üyesi olarak ve Yaylı Sazlar Bölümünde korrepetitör olarak çalıştı. Özbekistan, Kazakistan, Rusya, İspanya, Portekiz ve Türkiye’de resitaller verdi. Özbekistan’da televizyon ve radyolarda kayıtlar yaptı. Özbekistan Filarmoni Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. Çeşitli önemli uluslararası yarışmalara katıldı. Türkiye’de yaşamını sürdüren Zerin Rasul, solo, oda müziği, orkestra eşliğinde konserlerinin yanı sıra Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde Piyano Anasanat Dalı öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Zerin Rasul’un yetiştirdiği öğrenciler bir çok ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazanmaktadırlar. Düzenli olarak Türkiye’nin farklı illerinde Üniversiteler ve okullarda master-klass, resital ve sınıf konserleri düzenlemektedir.

Nil Cetiz, Keman
Keman e
ğitimine 1992’de Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda yarı zamanlı olarak Prof. Server Ganiyev ile başladı. 1993’te konservatuara tam zamanlı öğrenci olarak kabul edilen Cetiz, 1996’dan itibaren Victor Pikaizen ile keman, Ilya Sirotin ile oda müziği, Turgay Erdener ve İlhan Baran ile solfej ve teori çalışmalarına devam etti. 1999 yılında Sylvie Gazeau’nun ustalık sınıfına aktif olarak katıldı. Öğrenciliği süresince iki kez sınıf atlayarak, 2001 yılında eğitimini müzik bölümü birincisiolarak tamamladı ve “Hacettepe Üniversitesi, Prof. İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü. Nil Cetiz, öğrenciliğinden beri pek çok solo ve oda müziği konseri verdi. Mezuniyetini izleyen yıllarda Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda araştırma görevlisi olarak üç yıl çalıştı. Cetiz, Temmuz 2003’te “Salzburg Mozart Festivali” çerçevesinde yer alan Sommerakademie Mozarteum’a, Pierre Amoyal’in öğrencisi olarak katıldı ve konserler verdi. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’nde 2003 yılında Vanya Milanova ile başladığı yüksek lisans çalışmalarını 2005’te tamamlayan Cetiz, aynı yıl sanatta yeterlik programına kabul edildi. T.C. Pakistan Büyükelçiliği davetiyle Pakistan’ın İslamabad kentinde ve T.C. Stuttgart Başkonsolosluğu davetiyle Almanya’nın Stuttgart kentinde gerçekleştirdiği bir dizi resital uluslararası basında övgüyle yer aldı. 2005 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne öğretim görevlisi olarak atanan Cetiz, sanatta yeterlik programında Vanya Milanova ile keman, Sumru Güner ile oda müziği, İlhan Baran ile 20. yüzyıl müziği çalıştı. 2007 yılında sanatta yeterlik diploması aldı. 2008’de New York’ta bir resital verdi. Aynı yıl İsviçre’nin Sion kentinde,’’Academie de Musique Tibor Varga ustalık sınıfına katıldı ve konserler verdi. 2011’de Bilkent Ensemble üyesi olarak Bilkent Yeni Müzik Günleri’nde ve Almanya’da Schleswig - Holstein Müzik Festivali’nde çağdaş Türk bestecilerinin eserlerini seslendirdi.2018 ’de Ankara’da Pepe Romero ile, BSO Yaylı Dörtlüsü üyesi olarak oda müziği konseri gerçekleştirdi.2020-2021 konser sezonunda Bilkent Senfoni Orkestrası‘nın Dijital Konserler serisinde, obua sanatçısı Ayşe Sezer ile birlikte solist olarak J.S. Bach’ın BWV 1060 numaralı obua ve keman için konçertosunu seslendirdi. Halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde öğretim görevlisi ve Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi olan Nil Cetiz, solo ve oda müziği konserleri vermeye devam etmektedir.

Serdar Rasul, Viyolonsel
Müzik e
ğitimine altı yaşında üstün yetenekli çocukların kabul edildiği Taşkent Devlet Konservatuarına bağlı Özel Müzik Okulunda başladı. Eğitimini daha sonra Çaykovski Moskova Devlet Konservatuarına bağlı Merkez Müzik Okulunda sürdürdü. 1983’de kabul edildiği Çaykovski Moskova Devlet Konservatuarında ünlü Rus viyolonselciler Prof. Natalya Şahovskaya ve Prof. Stefan Kalyanov ile çalıştı. Öğrenim esnasında Rusya ve Özbekistan’da birçok konser verdi. 1987-1990 yıllarında Moskova Gnesin Müzik Akademisi Opera Stüdyosu Senfoni Orkestrasında çalıştı. Aynı yıllarda Jukovski şehrinde ünlü şef Sergei Skripka yönetimindeki senfoni orkestrasında çalıştı. 1990-1993 yıllarında Taşkent’te “Özbekistan Yıldızları Oda Orkestrasında” çalıştı.1993’den bu yana Bilkent Senfoni Orkestrası Viyolonsel Grubu Şefi Yardımcısı ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Türkiye’de yaşamını sürdüren Serdar Rasul, solo resital ve oda müziği konserleri vermektedir. Solist olarak birçok orkestrayla çalmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasi, Bilkent Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet Senfony Orkestrası, Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestraları son yıllarda solist olarak çaldığı orkestralardandır. Geniş repertuarında Bach, Beethoven, Brahms, Schumann, Chopin, Dvorjak, Çaykovski, Rachmaninov, Şostakoviç, Prokofyev gibi ünlü bestecilerin yanı sıra pek çok Özbek ve Türk bestecilerin eserleri de yer alıyor. Gennady Rozhdestvensky, Sergei Skripka, Aleksandr Dmitriyev, Karl Anton Rickenbacker, Nello Santi, Jean Fournet, İonesku Galati, Emil Tabakov, Gürer Aykal gibi birçok ünlü şef ile çalıştı. Türkiye, İtalya, Belçika, İsviçre, Rusya, Hong Kong, Tayland, Japonya ve Polonya’da konser turneleri gerçekleştirdi. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde yetiştirdiği öğrenciler birçok ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazanıp, çeşitli uluslararası müzik festivallerinde ülkelerini temsil ediyorlar.

Tüm Haberler