ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1934
Şu an 11 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Ankara Devlet Opera ve Balesi baş balerini ve bale eğitmeni Zeynep Sunal Öngün, Rusya’da 14’üncü Uluslararası Moskova Devlet Akademik Bolşoy Bale Yarışmasında jüri üyesi olarak Türkiye’yi temsil etti. 17.06.2022


Zeynep Sunal Öngün, 1969 yılından bu yana devam eden ve 4 yılda bir yapılan Bolşoy Bale Yarışmasının jürisinde koreografik sanat alanında önde gelen uluslararası isimler, uluslararası bale solistleri, dünyanın en büyük tiyatro topluluklarının başkanları ve diğer önemli bale otoriteleri arasında yer aldı.

Annesi Evinç Sunal ve babası Hüsnü Sunal, Türkiyenin ilk bale sanatçıları arasında yer alan Zeynep Sunal Öngün’ün karde
şi Ayşem Sunal da bale eğitmenliği yapıyor. Ankara Devlet Konservatuarında eğitim alırken 1976 yılında ‘harika çocuk’ seçilerek Royal Akademi bursu kazanan Öngün, 10 yıllık eğitimini 7 yılda üstün başarı ile tamamladı.

1980-1981 sezonunda 15 ya
şında katıldığı Ankara Devlet Opera ve Balesinde kısa sürede ‘prima balerinliğe’ yükselen Öngün, sayıları 60ı geçen yerli ve yabancı eserde başrolde yer aldı. 1993-1994 sezonunda ‘Anna Karenina’ rolüyle TOBAV tarafından verilen yılın en başarılı kadın dansçı ödülünü Süleyman Demirel’in elinden alan Öngün, bugüne kadar çok sayıda uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil etti.

Bale hayatında 42’nci yılını tamamlayan Öngün, Bol
şoy Bale Yarışmasının bale tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “En üst sıralamada yer alan, gerçekten insanın hayalini süsleyen bir yer. Bana mail yoluyla ulaştılar, ben de görünce çok heyecanlandım. Daha önce festivalleri ve yarışmaları federasyonda temsil etmek üzere onur konuğu olarak da gitmiştim. Tabii Türkiye jürisi olarak davet edilmekten, Türk Devlet Opera ve Balesini orada temsil etmekten çok onur duydum, çok mutlu oldum, çok heyecanlandım. İnsanın dizleri titriyor. 17 ülkenin en önemli sanat direktörleri, opera yöneticileri, balenin en önemli sanatçılarıyla bir arada olmaktan çok mutlu oldum. O değerlendirme jürisinde olmak da Türkiye olarak sayılmak, orada önem kazanmak da bizim için çok üst seviyede bir katılım oldu” diye konuştu.

Bol
şoy’da çok ilgi gördüklerini ve orada Türk opera ve balesini, tiyatrosunu ve konservatuarını anlattığını ifade eden Öngün, “Bolşoy, bale yarışmalarının en yüksek mertebesi. Daha önce Svetlana Zakharova, Bodruma bale festivaline gelmişti. Onunla tekrar görüştük. Marinsky Tiyatronun direktörü Yuri Fatayev ile görüştük. Bolşoyun direktörü Yelizarev ile görüştük. Vaganova Enstitüsünün başı Nicolai Tsiskaritze ile görüştük. Dansçılarımızın, Türk devlet balelerinin iş birliği yapması ile ilgili projeleri Sayın Genel Müdürümüz Murat Karahana ilettik. Türk balesi olarak, Türk sanatçıları olarak gerçekten onlarla aynı seviyedeyiz. Devlet opera balelerinde ve konservatuarlarında genç yetenekli arkadaşlarımız çok fazla. Çok iyi yetiştiriliyorlar. Onlarla daha da ileri yollar alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

DHA

Tüm Haberler