ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1932
Şu an 18 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Bir "Festival Sahtekarlığı"mız eksikti! 14.10.2008


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Bakanlığı’ndan sağlanan 5.1 milyon YTL’lik bütçeli 6. Boğaziçi Festivali’nde St. Petersburg Balesi ve Rusya Devlet Senfoni Orkestrası adıyla, ’toplama’ sanatçıların sahneye çıkartıldığı anlaşıldı. 22 etkinliğe katılan sanatçılara da, adlarına tahsil edilen kaşe ücretlerinin yüzde 50 ila 70’sinin ödendiği ileri sürülüyor. İsmi kullanılan iki Rus topluluk yasal işlem başlatmaya hazırlanıyor.

Toplumda 2010 Avrupa Kültür Başkenti bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla 28 Ağustos - 27 Eylül arasında İstanbul’da düzenlenen Avrupa Kültür Başkenti Uluslararası Boğaziçi Festivali, yurtdışında Türkiye’nin saygınlığını sarsacak iki skandala sahne oldu. Festival kapsamında 9 Eylül’de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda baş balerinliğini İrina Kolesnikova’nın yaptığı ünlü St. Petersburg Balesi yerine, aynı isimle St. Petersburg’daki bir bale okulunun topluluğu olan Jacobson Bale Grubu gösteri yaptı.

İzleyiciler ortaya çıkardı

22 Eylül’de Aya İrini Müzesi’nde konser vereceği açıklanan Rusya Devlet Senfoni Orkestra ve Korosu yerine, yine aynı isimle, özel bir orkestra olan Moskova Senfoni konser verdi. Kadrosu İstanbul konseri için yetersiz kalan orkestra Moskova’nın diğer topluluklarından müzikçilerle takviye edildi. Skandal, sahnedeki sanatçılarla, afiş ve program fotoğraflarındaki kişilerin farklı olduğunu anlayan dikkatli izleyiciler sayesinde ortaya çıktı. Bazı izleyicilerin, topluluk üyelerine farklılığı sorması üzerine, gerçek anlaşıldı.

Sanatçılara ’iskontolu’ ücret

Boğaziçi Festivali için Kültür Bakanlığı ve İstanbul Avrupa 2010 Kültür Başkenti Ajansı’na sunulan projede belirtilen gösteri ücretlerinin de sanatçılara eksik ödendiği ileri sürülüyor. Aralarında Türkiye’den Zülfü Livaneli, Ahmet Özhan, Yavuz Bingöl, Hakan Şensoy, Erdal Erzincan, yurtdışından Zubin Mehta, Civan Gasparyan, Kayhan Kalhor gibi tanınmış isimlerin bulunduğu festival sanatçılarının banka hesaplarına yatırılan ücretler, adlarına tahsil edilen ücretlerin yüzde 50 ila 70’i oranında kaldı. Hürriyet’in görüştüğü dört festival sanatçısı bu bilgiyi doğruladı. Eksik ödemeyi yeni öğrendiklerini belirten sanatçılar, şikâyetlerini basın yoluyla kamuoyuna iletmek yerine, 2010 Ajansı yetkililerine aktaracaklarını belirtti.

Adları kullanılanlar mahkemeye gidecek

Hürriyet’in Fransa’da ulaştığı St. Petersburg Balesi’nin menajeri Nezaket Kasımova, İstanbul’da sahneye farklı bir topluluğun çıktığını doğruladı. "St. Petersburg Balesi’nin yönetmeni Konstantin Tashkin konuyu inceliyor. 15 Kasım’da gösteri için İstanbul’a geldiğinde ilgililer hakkında dava açacak" dedi. Rusya Devlet Senfoni Orkestrası ve Korosu’nun Moskova’daki menajeri, Sovinart yetkilisi Eilina Tikhomirova ise "Orkestramız İstanbul’daki festivalde yer almadı. Konuyu yeni öğrendik, inceliyoruz. Gerekirse yasal haklarımızı kullanacağız" dedi.

28 bin kişi izlemişti

KÜLTÜR A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Boğaziçi Festivali’nin sorunsuz tamamlandığını, etkinliklerin 10 bin 329’u biletli olmak üzere toplam 28 bin kişi tarafından izlendiğini söyledi. "Hesaplarımız şeffaf ve açıktır. Üç hafta önce, Hürriyet’in Kültürazzi köşesinde yayımlanan iddialardan sonra dosyayı bir kez daha Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne gönderdik. Bildiğim kadarıyla, soruşturmaya açmaya değer herhangi bir suiistimale rastlanmadı. Bütçemiz fazla ya da açık vermedi" dedi. Festivalle ilgili Sabah Gazetesi’ne "Programdan hiç haberim olmadı" diyen 2010 Müzik ve Opera Yönetmeni Cem Mansur da, Hürriyet’in sorularını, bu konuda konuşmak istemediğini belirterek yanıtlamakla yetindi.

9 bin YTL’lik sitesi kapalı

Festival bütçesinde, büyüklüğüne bakılmaksızın 21 gösterinin her biri için "Teknik hizmetler" başlığı altında 25 bin YTL tahsil edildi. Ancak etkinliklerin bir kısmında belediyeye ait tesislerin teknik donanımı ve personelin kullanıldığı iddia edilen festivalin kurumsal internet sitesi için de 9 bin YTL ödendi. Ancak site henüz faaliyete geçemedi. www.bogazicifestivali.com  adresindeki web sitesinde "Kısa bir süre sonra web sitemizin tüm içeriği yayında olacaktır" deniliyor.

Hürriyet
 

Tüm Haberler