ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 31 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Piyanist, besteci Hakan Ali Toker, müzik tarihinde bir ilke imza atarak, CRR Konser Salonu'nda vereceği konserde aynı anda 4 piyanoyu birden çalarken kendisine 33 kişilik bir senfoni orkestrası eşlik edecek. 29.04.2022


Piyanist, besteci Hakan Ali Toker, bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 17 Mayıs 2022 Salı akşamı saat: 20.00’de İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda vereceği konserde sanatçı, dört piyanoyu birden çalacak ve çalacağı dört piyanonun her biri ayrı bir makama göre akortlanmış olacak. Toker’e eşlik edecek olan orkestra ise, her biri iki alanda birden ustalaşş; hem klasik Batı müziği hem de geleneksel Türk müziği çalabilen müzisyenlerden oluşacak. İlklerin yaşanacağı konserin ana sponsoru ise teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com oldu.

Müzikte Devrim

Bugüne kadar 28 ülkede konser vermi
ş olan Hakan Ali Toker, konserin Atatürk'ün Müzik Devrimi'nde yeni bir adımı müjdelediğini belirterek, “Çoksesli müzik, büyük önderin girişimleriyle ülkemizde kök saldı. Ancak, onun istediği sadece Batı'nın çoksesli eserlerinin ülkemizde seslendirilmesi değil, ayrıca, Türk müziğinin çoksesli, çağdaş bir yapıya kavuşarak ulusumuzu temsil etmesiydi.  Bu alanda 100 yıldır çok değerli çalışmalar yapılmakla birlikte, bir şey hep eksik kaldı: Türk müzik alfabesinin 'komalı sesler' diye anılan kendine özgü notaları. Batı müzik sisteminde bulunmayan, dolayısıyla, eğitimi Batı müziği ile sınırlı olan müzisyenler tarafından çalınamayan bu sesler, senfoni orkestralarımız tarafından seslendirilen Türk eserlerinde yer almıyor.” dedi.

Son yıllarda ülkemizdeki müzik e
ğitim anlayışının daha esnek ve kapsayıcı bir hale gelmesiyle hem Türk hem Batı müziği tekniklerini özümsemiş, çok yönlü müzisyenlerin sayısının giderek arttığını da sözlerine ekleyen Toker, “Ancak böyle müzisyenlerden kurulu bir orkestra ile senfonik, çoksesli ve ödünsüz makamsal bir Türk müziği mümkün." diye konuştu. 17 Mayıs 2022 Salı akşamı İstanbul CRR Konser Salonu'nda tam da böyle bir müzik ilk defa duyulacak. Toker, bu konser için 5 bölümden oluşan özel bir "Türk Rapsodisi" besteledi. Türk sanat müziği ve Türk halk müziği unsurlarıyla yoğrulmuş olan bu yapıt, makamlarımızdaki otantik komalı seslerin bir senfonik orkestradaki tüm çalgılarda çoksesli ve homojen bir anlayışla duyulacağı ilk eser olma özelliğini taşıyor -daha önce Ozan Yarman ve Mehmet Ali Sanlıkol gibi betecilerimiz tarafından daha küçük gruplar için yazılmış örnekleri var-. Türk Rapsodisi'nin ilk seslendirilişinin ardından, ikinci yarıda yine Toker tarafından düzenlenmiş sevilen Türk sanat müziği şarkıları yer alacak. Bu bölümde, yaylıları İstanbul Strings grubundan oluşan orkestraya ses sanatçısı Bora Uymaz ve kontrtenor Kaan Buldular katılacak.  Toker, "Bu fikir yıllardır kafamda vardı ama bu kadar kapsamlı bir projeyi gerçekleştirebilmek için yeterli desteği nereden bulacağımı bilemiyordum. Endeksa'nın karşıma çıkmasıyla hayal gerçek oldu!" dedi.

Endeksa.com Kurucu Orta
ğı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, “Böyle bir konserin destekçisi olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Endeksa olarak kültür sanat alanında “Sanata Değer” sloganımızla yol alıp, desteklerimizi sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizin köklü mirasından aldığımız ilhamla sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız.” şeklinde görüşlerini dile getirdi. 

Konserin biletleri Biletix'te satı
şa sunuldu.

Tüm Haberler