ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 28 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Öğretmen, polis ve hemşireler için gündemde olan 3600 ek gösterge süreci devam ederken, sanatçılardan da ek göstergelerinin yükseltilmesi yolunda talep geldi. 22.04.2022


Hükümet ve Memur-Sen’in taraf olduğu 3600 Ek Gösterge Komisyonu üçüncü toplantısını 10 Mayıs'ta yapacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çalışmaların tamamlanmasının ardından hazırlanacak yasa teklifinin mayıs-haziran ayında TBMM’ye sunulmasını hedeflediklerini belirtti.

3600 ek gösterge ö
ğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ile yönetici pozisyonundaki memurları ile maaş, emekli aylığı ve emekli ikramiyelerinin yükselmesini sağlayacak.

Bu a
şamada sanatçılardan da ek gösterge talebi geldi. Kültür Emek-Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, “Sanatçı maaşları genel müdür düzeyinden şube müdürü düzeyine indi. Sanatçıların ek göstergelerinin mutlaka yeniden düzenlenmesi gerekiyor” dedi.

Sözcü Gazetesi’ne de
ğerlendirmelerde bulunan Başkan Demirkaya, “Yıllardır kurumlarında özveriyle çalışan sanatkâr emekçilerimiz pandemi koşullarında dahi sağlıklarını riske ederek görevlerini sürdürmüşlerdir. Sanatçı, teknik personel ve kamu görevlilerinin süre gelen bu mağduriyetlerinin çözümü kapsamında ek göstergelerinin 4200 ile 6400 arasında yükseltilerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yürüttüğü ek gösterge çalışmasında ivedilikle değerlendirilmesi temel talebimizdir” diye konuştu.

Yavuz Demirkaya taleplerini
şöyle özetledi:

KAPSAM GEN
İŞLETİLMELİ: Kamuda çalışan bazı unvanların 3600 ek göstergeye yükseltilmesi olarak başlayan süreç diğer emekçileri de etkileyecek şekilde genişletilmelidir.

DOM
İNO ETKİSİ: Değişikliklerin alttan yukarı domino etkisi yaratarak ilerlemesini kaçınılmazdır.

M
İLLETVEKİLİ MAAŞINDAN YÜKSEKTİ: Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünde çalışan tüm sanatçılar yıllar itibariyle milletvekili maaşından yüksek maaş alırken şu an müdür maaşına denk olan bir ücretle çalışmaktadır.

TEKN
İK PERSONEL AÇLIK SINIRININ ALTINDA: Teknik personel ise en düşük memur maaşından bile az maaşa yıllardır katlanarak açlık sınırının altına düşen gelirle yaşamaktadır.

TRT’DEK
İ SANATÇININ GÖSTERGESİ 6400: Sanatçılarımız 1309 sayılı Devlet Opera ve Balesi Personeli Hakkında Kanun gerekçesinde “Temininde güçlük çekilen eleman” olarak tanımlanmasına karşın 3600 ek gösterge alırken, TRT Kurumundaki bir sanatçı 6400 ek gösterge ile hizmet vermektedir.

EMSALLER
İNE GÖRE YÜKSELTİLMELİ: Sanatçı dışında kalan ve sanatkâr olarak nitelenen teknik personel için 3600 ek gösterge bile uygulanmaz iken TRT kurumunda aynı emsaldeki kişilerin ek göstergeleri bunun çok üzerinde 3600 ek göstergeden başlayıp, 4200 ve 5800 hatta 6400 ek göstergeye çıkmaktadır.

YAKLA
ŞIK ÜÇ BİN SANATÇI VE TEKNİK PERSONEL KARAR BEKLİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlı
ğı sanat kurumlarında görev yapan sanatçı ve teknik personel ek gösterge sürecini heyecanla takip ediyor. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve il müdürlüklerinde 1160 sanatçı ve 323 teknik personel görev yapıyor. Tiyatrodaki 500 sanatçıyla birlikte bu sayı toplamda 3 bini buluyor. 100 puan sanatçı çocuk, aile yardımı ve sendika ikramiyesi olmadan net 9.725 TL maaş alıyor. Aynı durumdaki 100 puan teknik personelin aldığı maaş ise 5.123 TL.

Mavi Nota e-Müzik Gazetesi olarak pek bilinmeyen bir gerçe
ği de yeri gelmişken bilgilendirmek amacıyla aktaralım:

Cüneyt Gökçer’in 1979 yılında Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlü
ğü’ne atanması üzerine Genel Müdürlük Başyardımcılığı görevine getirilen ve daha sonra 1983-1987 yılları arasında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Turgut Özakman, 1949 yılından kalma kuruluş tesis yönetmeliği ile yönetilen Devlet Tiyatrolarını yasası olan bir kurum haline getirmek ister ve bunun üzerine çalışma yaparak Devlet Tiyatroları Yasası taslağını hazırlar. Ancak bu yasa taslağını Cüneyt Gökçer ve zamanın yönetim kuruluna kabul ettiremez. Boşta kalan ve Turgut Özakman’ın emeği ile yapılmış bu yasa taslağı zamanın TRT Genel Müdürlüğü tarafından alınır ve TRT kurumunun özel şartlarına göre rötüşlenerek 11.11 1983 tarihinde 2954 sayılı TRT Kanunu olarak yürürlüğe girer.  Yukarıdaki haberde atıfta bulunulan yasa işte Turgut Özakman’ın Devlet Tiyatrolarına kazandırmak istediği ama kabul edilmeyen yasadır.

Tüm Haberler