ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1933
Şu an 9 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Senfonide yeni yüzler 04.10.2008


Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın (ÇDSO) 2008-2009 sezon programında dünyaca ünlü sanatçıların yanı sıra genç yeteneklere de yer verilecek.

ÇDSO Müdür Yardımcısı Serdar Bakırezen, bu yıl, yeni eserler, kaliteli iyi şef ve solistlerle daha güzel konserlere imza atmayı hedeflediklerini bildirdi. Farklı konserlerle ilgi çekmeyi istediklerini belirten Bakırezen, 22 Mayıs 2009 tarihindeki Bahar Konseri’nde pop ve caz esintilerinin yer alacağını söyledi.

Bakırezen, 2008-2009 sezonunda özellikle genç sanatçılara ÇDSO’da yer vermeye çalıştıklarını, bu açıdan da sezonun farklı bir yapısının bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Yurt içi ve yurt dışında başarılı çalışmalar sergileyen Kazım Çokoğullu (gitar), Mustafa Nuri Haybat (piyano), Eren Kuştan (keman), Mehmet Yasemin (keman), Serdar Mamaç (viyolonsel), Cem’i Can Deliorman (şef) orkestramızda ilk defa çalacak. Eren Kuştan, kemancı olarak Türkiye’nin yeni genç yeteneklerinden, Almanya’da burslu olarak çalıyor. Mustafa Nuri Haybat 2002’de Anadolu Üniversitesindeki Ulusal Piyano Yarışması’nda ikincilik, ardından Bulgaristan’da düzenlenen Genç Yetenekler Müzik Yarışması’nda birincilik ve İstanbul Kültür Üniversitesinde yapılan ‘Güzin-Sezin Gürel Piyano Yarışması’nda üçüncülük ödüllerini kazandı.

Ayrıca, 20-28 Ekim tarihlerinde yapılacak ve jürisinde Suna Kan ile Ayla Erduran’ın yer alacağı 1. Uluslararası Nuri İyicil Keman Yarışması’nda birinci gelen yeteneğe de ÇDSO ile çalma şansı vereceğiz. Aralık veya ocak ayındaki bir konserimizde solist olarak yer alacak.”

Bakırezen, genç yeteneklerin yanı sıra İdil Biret, Özgür Aydın, Hüseyin Sermet, Cihat Aşkın, Cem Mansur gibi dünyaca ünlü solist ve şeflerin de sezon içerisinde klasik müzikseverlerle buluşacağını vurguladı.

ÖZEL GÜNLER VE KONSERLER

Bakırezen, bu sezon önemli günler için özel programlar hazırladıklarını, ayrıca klasik batı müziğinin pop ve cazla harmanlanmasının yer alacağı konserlerin de izleyicilerle buluşacağını belirtti.

Bakırezen, 30-31 Ocak tarihlerinde piyano sanatçısı Elvan Alpagut ve bandoneon sanatçısı Tolga Salman’ın Tangolardan seçmeler sunacağını, ayrıca yine klasik batı müziğinin dışına çıkacak 20-21 Şubat tarihlerindeki konserde ise Veysel Özgür Sağlam’ın gitarıyla Tango eserleri sunacağını bildirdi.

Rene Giessen’in şefliğini yapacağı 26 Aralık tarihindeki yeni yıl konserinde ise klarnet sanatçısı Andy Miles’in caz ve pop klasiklerinden seçmeler sunacağını anlatan Bakırezen, şöyle devam etti:

“22 Mayıs tarihindeki Bahar Konserinde de solistler, Sibel Gürsoy (vokal), Aydın Kahya (vokal), Tolga Taviş (piyano ve klavyeli çalgılar), Serkan Altınok (saksafon), Anıl Edebale (kontrabas) ve Saygın Güner (bateri) caz ve pop eserleri sunacak.

Diğer önemli günler için de özel konserlerimiz olacak. 7-8 Kasım tarihlerindeki ‘Atatürk’ü Anma Konseri’nde viyola sanatçısı Evren Bilgenoğlu solistlik yapacak. Ayrıca, 28-29 Kasım tarihlerinde ‘Hacı Sabancı’yı Anma Konseri’ni ÇDSO Genel Sanat Yönetmeni ve Daimi Şefi Emin Güven Yaşlıçam yönetecek. Türk eserlere de yer vereceğiz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na da özel bir konserimiz olacak. Bu konserde konservatuvar öğrencilerine, genç sanatçılara yer vereceğiz.”

Bakırezen, sezon süresince 9 eserin Adana’da ilk kez çalınacağını, ayrıca Dvorak’ın Noon Witch (Öğle Cadısı) ve Water Goblin (Su Cini) adlı eserlerinin de Türkiye’de ilk defa seslendirileceğini vurguladı.

Bakırezen, 31 hafta süresince 59 konserde 21 Türk şef, 10 yabancı şef, 40 Türk solist, 12 yabancı solistin sahne alacağını bildirdi.

5 BİN ÇOCUK SENFONİYLE TANIŞACAK

Bakırezen, ilköğretim okullarına yönelik hazırladıkları eğitim konserlerinin bu sezon da süreceğini belirtti.

Yaklaşık 8 aylık sezon süresince Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 8 eğitim konseri vereceklerini anlatan Bakırezen, bunun yanı sıra salonun dışına da çıkıp, çeşitli köylerde eğitim konserleri düzenlemeyi amaçladıklarını söyledi.

ÇDSO’nun şimdiye kadar 15 bin çocuğun klasik müzikle tanışmasına vesile olduğunu anlatan Bakırezen, şöyle konuştu: “Eğitim konserlerinin hepsi çok güzel geçiyor. Klasik müzikle yeni tanışan çocukların heyecanı bizi daha da mutlu ediyor. Çocukların gözlerindeki ışıltı hepimizi etkiliyor. Eğitim konserlerinde orkestrayı farklı konuk şefler yönetiyor. ÇDSO flüt sanatçısı ve Çocuk Korosu Şefi Nevin Apaydın da çocuklara enstrümanlarla ilgili bilgi veriyor. Konserlerde öğrencilere klasik batı müziği enstrümanları tanıtılıyor, müzisyen olmak için geçilmesi gereken aşamalar anlatılarak klasik müziğin sevilen eserlerinden örnekler sunuluyor. Apaydın’ın, öyküleyici anlatımıyla renklenen eğitim konserlerinde çocuklar da sahneye çıkıp sanatçıların yerini alıyor, hatta şeflik görevini üstleniyor. Bu konserlerle çocuklara çok sesli müziği sevdirmeyi ve analitik düşünce yapılarını geliştirmeyi amaçlıyoruz. Geçen yıl bu konserlerle 3 bin çocuğa ulaştık. Bu yıl sayıyı artırarak 5 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz.”

Bakırezen, senfoni orkestralarının en büyük sıkıntısının sponsor desteği olduğunu vurguladı.

Kendilerine en büyük desteği Adana Filarmoni Derneği’nin verdiğini ifade eden Bakırezen, sponsor firmaların sayısının artması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Tüm Haberler