ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 15 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Başvuruları başlayan, bu yıl 12-18 Kasım’da gerçekleşecek 5’inci İstanbul Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması’nda, dünyanın dört bir yanından seçilmiş olan uluslararası düzeydeki profesyonel müzisyenleri bir araya getirmek ve tanıtmak amaçlanıyor 25.02.2022


Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi’nin Galerisi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısına yarışmanın başkanı ve okul müdürü Alexandre Abellan, jüri başkanı Jean-Yves Clement, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, yarışmanın genel sekreteri Emmanuelle Beaufils, onur kurulundan devlet sanatçısı ve piyanist Süher Pekinel, Orchestra’Sion Şefi Orçun Orçunsel katıldı

Toplantının açılı
ş konuşmasını yapan yarışmanın başkanı ve okul müdürü Alexandre Abellan, “Artık İstanbul’un kültür ve müzik hayatında seçkin bir yere sahip olan bu yarışma farklı ufuk ve ülkelerden gelen tüm genç yeteneklerin buluşma vesilesidir. Bu etkinlik kültürlü ve duyarlı gençlik yetiştirmeyi hedefleyen kurumumuzun eğitim projesiyle birebir örtüşmektedir. Jean-Yves Clément’ın başkanı olduğu profesyonel bir Jüriye paralel olarak, piyanistlerle bir araya gelerek Yarışma Finalinde kendi seçtikleri bir adaya NDS Gençlik Müzik Ödülü’nü verecek olan Öğrenci Jürisine de büyük bir önem atfettiğimi vurgulamak isterim. Bu, öğrencilerimiz için olağanüstü bir deneyimdir. Üst düzey müzisyenlerle yapılan bu fikir alışverişleri, genç öğrencilerimize seçkin müziğin kıstasları ile yani talepkârlık, saygı, çalışma, titizlik, alçak gönüllülük, ustalık gibi bu kurumun kültürüne özgü başarının anahtarının gerçekte aynı olduklarını gözlemleme olanağı tanıyor” dedi.

Jüri ba
şkanı Jean-Yves Clement ise “Dostum, piyanist ve istisnai bir orkestra şefi olan Vahan Mardirossian’ın yerini alarak İstanbul – Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması’nın başında bulunmak gerçek bir mutluluk. Eğitimin her aşamasında kültürün temel önemini kavrayan Notre-Dame de Sion gibi mükemmel bir kurumun üyeleriyle birlikte bu etkinliğin düzenlenme sürecini paylaşmak da aynı derecede gerçek bir mutluluktur. Bana göre yarışmalar, rekabet ruhunu yaşatmak için değil; sanat eğitimi ve insani boyut yararına bu ruhu aşmak üzere yapılır. Piyano benim kaderimi bütün hayatımı belirleyen bir alan. Çok küçükken piyano çalmaya başladım bu çevrede büyüdüm. Yarışmalar yarattıkları müsabaka ruhuna rağmen genç yeteneklerin halkla, dinleyicilerle tanışmasında bir olanaktır. Biraz sancılı bir süreç olsa da bundan geçmek gerekiyor. Her halükârda yarışma ruhunun ötesine geçerek kültüre, piyano sevgisine doğru yol almak daha doğru bir süreç olacaktır. Yarışmanın iyi geçebilmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım. Özellikle de çağştırdığı değerleri temsil etmeye çalışacağım” diye konuştu.

Fransa’nın
İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin da “Müzik en çok da bu zamanlarda barış gibi uluslararası mesajlar veriyor. İnsanları kültür çerçevesinde bir araya getiriyor. Önceki hayatımda ben de piyanistim. Piyano dersleri de veriyordum. Ben de yarışmalardan geçtim. Bu yarışmanın talepkarlık unsuru kadar insani unsurlar taşıdığını da vurgulamak isterim” ifadelerini kullandı.

Notre-Dame de Sion ailesi içinde bulunmanın kendisi için bir onur oldu
ğunu söyleyen onur kurulundan devlet sanatçısı ve piyanist Süher Pekinel ise “Derslerden sonra piyano çalıyorduk. Müzik okulumuzda aslında bir gelenek. İnsani değerlerden geçmek müzikten geçiyor. Gençleri bu konuda eğitmek ve müzik üzerinden insani eğitimler vermek için projelerimiz var. Ben başka bir okul bilmiyorum bu kadar büyük bir devamlılık içinde müziği insanlarla paylaşsın. Genç müzisyenlerin bu aşamadan geçmesi gerekiyor. Yarışmalar, kendi şahsiyetlerini bulabilmeleri için büyük bir olanak” dedi.

SON BA
ŞVURU TARİHİ 27 MAYIS

Yarı
şmanın genel sekreteri Emmanuelle Beaufils da “Şu anda yarışmanın birinci aşamasındayız. İkinci aşama 27 Mayıs’ta olacak. Adayların kendi videolarını göndermeleri için son tarih. Haziran ayında videolardan ön eleme yapılacak ve katılanlar belli olacak. Yarışma beşinci kez düzenleniyor ve belli bir devamlılık ruhu içinde davranmak istiyoruz. Yarışmaya katılan adaylara çok saygı duyuyorum. Ayrıca bize destek olan onur komitesine ve organizasyon komitesine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

5’inci
İstanbul Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması’nda bu yıl bir yenilik yapıldı ve Başkonsolos Olivier Gauvin Ödülü dahil edildi. Aynı zamanda piyanist olan Gauvin, yarışmanın üçüncü aşamasındaki adayları dinleyerek değerlendirecek ve Başkonsolos Olivier Gauvin Ödülü’nü verecek.

Yarı
şmaya katılacakların aşı olma zorunluluğu bulunuyor. Seçilmiş adayların koronavirüse karşı aşı olduklarına ilişkin belgeyi ibraz etmeleri gerekiyor.

Yarı
şmaya 1 Ocak 1982’den sonra doğmuş olan adaylar video göndererek başvurabiliyor. Videolar üzerinden ön elemelere kaydolmak için, adayların yarışmanın internet sitesinde ‘kayıt’ alanındaki linkte yayınlanan bir formu doldurmaları gerekmektedir. Adayların başvuru formuna video veya videolar ile bir CV eklemeleri gerekmektedir. Son kayıt tarihi Cuma 27 Mayıs’tır. Ön eleme haziranda gerçekleşecek. Tüm adaylar, başvurularının kabulü veya reddi konusunda en geç 15 Haziran tarihine kadar bilgilendirilecek. Yarışmaya katılmak üzere elemeden geçmiş adayların program seçimlerini içeren ikinci bir kayıt dosyası doldurmaları ve 60 avro tutarındaki nihai kayıt ücretini ödemeleri gerekecektir.

Yarı
şmanın jüri üyesi şu isimlerden oluşuyor:

“Jean-Yves Clément (Jüri Ba
şkanı)
Antonio di Cristofano, Piyanist
Eliane Reyes
Olivier Moulin, Piyanist
Toros Can, Piyanist
Gülsin Onay, Piyanist
Pierre Réach, Piyanist.”

Yarı
şmanın Birincilik Ödülü’nü alana iki sene içerisinde birkaç konser vermesi teklif edilecek olup, bunlar arasında: Notre-Dame de Sion Lisesi Gösteri Salonu’nun yıllık programı çerçevesinde (İstanbul, Türkiye) bir konser, Lisztomanias Festivali’nde bir resital (Chateauroux, Fransa), Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde (Gümüşlük, Türkiye) ve Ayvalık Müzik Festivali’nde (Ayvalık, Türkiye) bir konser bulunmaktadır. Kazanan yarışmacı daha sonra başka konserler de verebilir.

Bu konserlerin listesi internet sitesinde düzenli olarak güncellenecek. Yarı
şma adaylarından biri, yarışmayı takip eden iki yıl içinde Saint-Bonnet Tiyatrosu’nda (Bourges, Fransa) bir resital verecektir. Ayrıca adaylar Ali Darmar Ödülü, NDS Gençlik Müzik Ödülü ya da yarışma başkanı ve jüri üyelerinin onaylayacağı herhangi bir başka müzik ödülü de alabilecekler.

Birinciye 8 bin, ikinciye 4 bin üçüncüye ise 2 bin dolar ödül verilecek. Tüm ödüller yarı
şmanın kapanışı vesilesiyle düzenlenecek gala gecesinde takdim edilecek.

Tüm Haberler