ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1924
Şu an 14 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


2020 yılı Altın Madalyası sahibi, sanat kurumu yöneticisi, eğitmen ve piyanist Ersin Onay için hazırlanan, "Ersin Onay'a Armağan" "Umudun Sesi" kitabı 2021 yılının son günlerinde serinin 33. yayını olarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 27.01.2022


1989 yılından bu yana Sevde&Cenap And Vakıfı kurucularından Cevza And anısına, ülkemiz çoksesli müziğine olağan üstü hizmetler vermiş, uluslararası düzeyde tanınmış bir besteci, yorumcu ve/veya eğitimciye, sanat kurumu yöneticisi ya da müzik sanatı alanında etkinliklerde bulunan kamusal veya özel kuruluşlara katkılarından dolayı, Vakfın ve müzikseverlerin şükranlarının bir ifadesi olarak “Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası” takdim edilmektedir. ,

Her yıl Cevza And’ vefat etti
ği 6 Aralık akşamı gerçekleşen “Vakıf Onur Ödülü Altın Madalya Töreni”nde Vakfın, madalya sahiplerinin yaşamı ve eserlerini belgeleriyle, kültürel miras niteliğinde gelecek nesillere aktardığı  “Onur Ödülü Altın Madalyası Sahipleri” dizisine yeni bir kitap eklenmektedir.

2020 yılı Altın Madalyası sahibi, sanat kurumu yöneticisi, e
ğitmen ve piyanist Ersin Onay için Yelda Cavga tarafından yayına hazırlanan, Sayın Ersin Onay’ın yoğun, özenli ve özverili çalışmaları ile kaleme aldığı otobiyografisi “Ersin Onay’a Armağan” “Umudun Sesi” kitabı 2021 yılının son günlerinde serinin 33. yayını olarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ersin Onay’a Arma
ğan 

“… Cumhuriyetimizin de
ğerleri, Atatürk’ün reformları doğrultusunda kurulan kurumlar, yaşanan tarihi olaylar, onun öncülüğünde ve tasarımlarında büyük umutlarla yola çıkılan yollar, aşılan mesafeler, varılan hedefler, gece gündüz demeden durmadan yorulmadan yapılan çalışmalar ve daha niceleri anlatılmaktadır…”  Yelda Cavga

"Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası Sahipleri

İlk kez 1989 yılında Cevat Memduh Altar'a takdim edilen ve bu güne kadar aralıksız verilen bu ödüle, ilerleyen yıllarda Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Cemal Reşit Rey, İdil Biret ve Suna Kan, Nevid Kodallı, Hasan Ferid Alnar, Ferhunde Erkin, Ferid Tüzün, Prof.Dr. Kamuran Gündemir, Hikmet Şimşek, Faik Canselen, Ayhan Baran, Prof.Dr.İhsan Doğramacı, Ayla Erduran, Gülsin Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İlhan Baran, Muammer Sun, Gürer Aykal, H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı, Ertuğrul Oğuz Fırat, Ruşen Güneş, Yalçın Tura, Turgay Erdener, Mehmet A.Başman, Ayşegül Sarıca, Güher&Süher Pekinel, Ersin Onay ve Cihat Aşkın  layık görüldü.

Tüm Haberler