♪
Bir 24 Kasım günü çıktığımız yolda, uzun sayılabilecek bir yolculuğun ardından 20. yılımıza ulaştık. Sosyal Sorumluluk Projesi olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirerek, ilgi görerek, takdir toplayarak bugüne geldik.
Mavi Nota e-Müzik Gazetesi bugün 20. yaşını kutluyor.
editör - 24.11.2025
♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022

Sanat Güvenç Dağüstün Türk Sanat Müziği korolarında “şef” olmasını “batı müziği özentisi” iddiasını şu örnekle açıkladı: “Orkestra şefi bir nevi trafik polisidir. Bizim tek sesli müziğinizde ise trafik yoktur.”
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tartışma başlatan Dağüstün şunları yazdı: "Türk Sanat Müziği orkestralarında, ya da korolarında falan şef vardır ya. Hiçbir manası yoktur. Tamamen batı müziği çalışına özenmektir. TSM'den orkestra şefini al, tek şey değişir; önüne geçtiği kişinin önü açılır. Ekranda o da görünür. Bakın; buna itiraz edenler olacak. Şimdiden söyleyeyim; tartışmaya açık bir konu değildir bu. Yazdığım, söylediğim gibidir. Bitti. Nokta."
Odatv.com’un haberine göre sanatçı Güvenç Dağüstün'ün bu paylaşımına eleştiriler geldi. Şarkıcı Betül Demir bu paylaşıma "Niye, Nüans da mı katmıyor musikimizin şefleri!" diyerek yanıt verdi.Dağüstün ise "Baş kemancı yeter yönetmeye. İlla birinin sadece el kol sallamasına gerek yok" dedi.
Müge Sargın adlı kullanıcı ise "20 yıla yakın TSM Korolarında kanun çaldım. Eleştirinin neden geldiğini anlamakla birlikte şunu düşündüm; ben kanuniydim. Şefim olmasa ne ters giderdi diye düşündüm. Çok şey ters giderdi. Teorisini iki usta isme karşı savunacak bilgim yok, ama pratiğinde çok işe yarıyordu" ifadelerini kullandı.
Güvenç Dağüstün, açıklamasının devamında da gelen tepkilere rağmen eleştirilerini sürdürdü. : "Batı müziği çok sesliliğinde bile çok sayıda eser şefsiz icra edilebilirken 50 kişinin aynı şeyi çalıp söylediği yerde ‘şef’ yalan dolandır. Bizim tek sesli müziğimizi hor görmüyorum, yanlış anlaşılmasın. Oradaki şeften bahsediyorum" dedi.