ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 33 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Sevda&Cenap And Müzik Vakfı 2021 Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası keman sanatçısı ve eğitimci Cihat Aşkın'a verildi! 26.11.2021


Sevda&Cenap And Müzik Vakıfı Kurucularından Cevza And Başman’ın anısına 1988 yılında oluşturulan ve her yıl aramızdan ayrıldığı 6 Aralık tarihinde, ülkemizde çoksesli müziğin tanınmasında,  benimsenmesinde ve gelişmesinde olağanüstü katkıda bulunan bir Besteci ve/veya yorumcu, eğitimci, sanat destekçisi ya da kuruma Vakfın ve müzikseverlerin şükranlarını sunmak üzere takdim ettiği  "Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası”nın 35’incisi sahibini buluyor.

Vakıf Kurullarının oybirliği ile, Sayın Cihat Aşkın

“Türk ve evrensel müzik kültürünü icralarında harmanlaması, Türk bestecilerinin eserlerinin seslendirilmesinde öncü bir rol üstlenmesi, başarılı uluslararası kariyeri ve kurucusu olduğu orkestralar, akademi ve eğitim projeleri ile ülkemizin müzik kurumlaşmasına katkıları” göz önünde bulundurularak,2021 yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası’na layık görülmüştür

Tören 6 Aralık'ta...

Değerli Keman Sanatçımız Cihat Aşkın’ın madalyası 6 Aralık 2021, Pazartesi akşamı saat 20.00'da CSO Mavi Salon’da gerçekleşecek törenle tevdii edilecek. Tören madalya sahibi sanatçımız Cihat Aşkın’ın da yer alacağı bir konserle devam edecek.

"Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası Sahipleri

İlk kez 1989 yılında Cevat Memduh Altar'a verilen bu güne kadar aralıksız takdim edilen bu ödüle ilerleyen yıllarda Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses,İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Cemal Reşit Rey, İdil Biret ve Suna Kan, Nevid Kodallı, Hasan Ferid Alnar, Ferhunde Erkin, Ferid Tüzün,Prof.Dr. Kamuran Gündemir, Hikmet Şimşek, Faik Canselen, Ayhan Baran, Prof.Dr.İhsan Doğramacı, Ayla Erduran, Gülsin Onay,Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İlhan Baran, Muammer Sun, Gürer Aykal, H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı, Ertuğrul Oğuz Fırat,Ruşen Güneş, Yalçın Tura, Turgay Erdener,Mehmet A.Başman, Ayşegül Sarıca, Güher&Süher Pekinel ve Ersin Onay  layık görüldü.

CİHAT AŞKIN

1968 yılında İstanbul’da doğan Türk kemancı Cihat Aşkın, hem doğu, hem de batı dünyasına hakim olan ve ayakları dünyanın iki kıtasına basmış bir kültür insanı olarak şekillenen kimliği ile Türk keman okulunun uluslararası temsilcisi olarak tanınmıştır. Keman virtüözü olarak çıktığı konser turnelerinde Kuzey ve Güney Amerika’da, Avrupa ve Asya’da, Afrika’da resitaller ve konserler vermiş, Türk ve evrensel sanatın ürünlerini dünya seyircisiyle paylaşmıştır. Sahne icralarının yanı sıra sayısız radyo ve tv kayıtları, eğitim, konferans ve atölye çalışmaları için davet alan Aşkın aynı zamanda kurumsallaştırdığı eğitim ve sanat kurumları ile çok yönlü ve uluslararası bir sanat adamı olarak takdir görmüştür.

Henüz çok küçükken müziğe olan ilgisini keşfeden ailesi tarafından konservatuara verilen Aşkın olağanüstü yeteneği ve disiplinli çalışmaları ile başarılı bir öğrencilik dönemi geçirerek Prof. Ayhan Turan’ın sınıfından mezun olmuş, ilk resitalini 11 yaşında vermiş, 15 yaşına geldiğinde de tüm PaganiniKaprisler’i çalmış ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı Orkestrası ile ilk konserlerini vererek yurt çapında tanınmıştır. Daha sonra Londra’da bulunan RoyalCollege of Music’deRodneyFriend ve The City Univercity’deYfrahNeaman ile çalışmalarına devam ederek Master ve Doktora programlarını bitirmiştir.

Menuhin ve Flesch yarışmaları dahil ulusal ve uluslarası birçok ödülün sahibi olan Aşkın’a 2002 de Roma FoyerdesArtistes, 2009 da The Kennedy Center – altın madalya, 2017 Buenos Aires onur nişanı ve 2021 İKSV onur ödülü tevdi edilmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 1998’de Doçent, 2006’da Profesör unvanlarını alan sanatçı aynı çatı altında, 1999 ve 2012 yılları arasında Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nin (MIAM) kurucu ve eş-başkanı olarak akademik görevlerini ve sanatsal faaliyetlerini sürdürmüş aynı zamanda 2008-2012 yılları arasında Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nın Müdürlüğünü yapmıştır.

Müzik otoriteleri tarafından günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olarak tanınan Aşkın, uluslararası bir keman virtüözü olarak bugüne dek 4 kıta ve 51 ülkede sayısız festivallere katılmış, konserler ve resitaller vermiş, bu konserlerde ShlomoMintz, YoelLevi, RaphaelWalfisch, JesusLopes-Cobos ve IdaHaendel gibi saygın sanatçılarla aynı sahneyi paylaşmış ve dünya basınından övgüler almış bir dünya sanatçısıdır.

Arjantin, Bulgaristan, Çin, İsrail, İsviçre, Macaristan, Polonya, Rusya ve Sırbistan gibi ülkelerde gerçekleştirilen uluslararası yarışmalara jüri üyesi olarak davet edilmenin yanı sıra Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa ve Ortadoğu’da önemli üniversitelere Masterclass ve ders vermeye de davet edilen Aşkın 1999-2011 yılları arasında İsrail, KeshetEilon Yaz Okulu’nda, 2011-2017 itibarı ile de İsviçre CransMontana Yaz Okulu’nda fakülte üyesi olarak görev yapmış, İtalya, Hırvatistan, Bosna Hersek’te de yaz ve kış okulları düzenlemiştir.

2001 yılında çocukların erken yaşta müzik estetiği ile tanışmasını sağlamak amacı ile Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) projesini kuran sanatçı müzikte bir devrim hareketi olarak adlandırılan bu hareket ile Türkiye’de ve yakın coğrafya da çok sayıda yetenekli sanatçının sahne kariyerini başlatmıştır. Aşkın aynı zamanda genç sanatçıları desteklemek amacı ile2007 yılında Aşkın Ensemble’ı kurmuş ve 2017 de Aşkın Academia bünyesinde eğitim faaliyetlerini toplamıştır.

Beste çalışmalarına çok erken yaşta başlayan Aşkın aynı zamanda keman ve çeşitli enstrümanlar için aranjmanlar ve film müzikleri yapmış, 1998 yılında yayınladığı Minyatürler albümü ile kemanı Türkiye’ ye sevdirmiş ve Kalan Müzik ile çalışmaya başlamıştır. Bu sayede birçok Türk eserinin ilk CD kaydını gerçekleştirmiş, 2006 yılında, dünya keman literatüründe bir ilk olan Kreutzer 42 Etüd albümünü yayınlamıştır. Aşkın’ın kayıtları, Kalan Müzik’in yanısıra Warner Classics, Meridien, CPO, Marco Polo ve Naxos firmalarında da yayınlanmıştır. Aşkın, en son Kalan Müzik ile 2019’da Türk Valsleri kaydını yapmış, ve hem CD hem de LP olarak yayınlanan bu proje ve çok ses getirmiştir.

Cihat Aşkın’ın 2019 senesinde İtalya’da kayıt ettiği “Bach solo Sonat ve Partita’lar” ve Schubert’insonatina’ları, İtalyan Limen Müzik şirketi tarafından CD olarak yayınlanmıştır.

Müzik hayatına kurumsal olarak birçok yapı kazandıran Aşkın 2001 yılında İstanbul Oda Orkestrası’nı kurarak sezon konserlerine başlamış, CAKA eğitim projesi bünyesinde de Türkiye’nin değişik şehirlerinde eğitim konserleri düzenlemiş, 2007 yılından beri CAKA Yaz ve Kış okullarını yurt içi ve yurt dışında düzenli olarak sürdürmüştür. 2013 yılından itibaren ‘Dünyanın Kemanları’ festivalini düzenleyen sanatçı, aynı zamanda kültürel kimliği korumak ve genç sanatçıları desteklemek adına TRT kurumunda 2014 yılından beri düzenli konser ve radyo programları gerçekleştirmektedir.

Yalçın Tura, Ertuğrul Oğuz Fırat, Arda Agoşyan, Oğuzhan Balcı, Kamran İnce ve Hasan Tura eserlerini Cihat Aşkın’a ithaf etmişlerdir. Sanatçı, konserlerinde Jean-Baptiste Vuillaume (1846) ve Gaetano Sgarobotto (1924) kemanlarını kullanmaktadır.

Tüm Haberler