ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1933
Şu an 15 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


5.Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 16 Temmuz'da başlıyor 14.07.2008


Bodrum Yarımadasında bu yaz klasik müziğin ilk adresi Gümüşlük Yaz boyunca pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan Bodrum Yarımadasında festival mevsimi Gümüşlük Klasik Müzik Festivali ile açılıyor. Bu yıl 16 Temmuz ila 3 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek Festival, ağırlıkla resitallerden oluşan programıyla yine klasik müzik tutkunlarına çok nadir karşılaşacakları fırsatlar sunacak.

Gülsin Onay'ın sanat danışmanlığında ve Eren Levendoğlu'nun direktörlüğünde düzenlenen Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, prensip olarak Türkiye sahnelerinde pek sık rastlanmayan dünyaca ünlü sanatçıları müzikseverlerle buluşturuyor. Festivalin mekânı eski kilise Eklisia ise mükemmel akustiği, tarihi atmosferi ve samimi ortamı ile dinleyicilere benzersiz bir müzik deneyimi sağlıyor. Beş yıldır çeşitli sponsorların ve Gümüşlük Belediyesinin de katkılarıyla gerçekleşen bu "Butik" Festivalde tüm konserler ücretsiz.

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 16 Temmuz Çarşamba akşamı İsrailli piyanist Daniel Gortler'in resitali ile başlıyor. 18 Temmuz Cumartesi ise ünlü viyolacımız Ruşen Güneş bir konser verecek. Dünyadaki ününün yanı sıra ülkemizde de hem flütçüler hem de dinleyiciler için bir efsane olan Gülşen Tatu'nun resitali 23 Temmuz Çarşamba akşamı. Geçtiğimiz yıl festival kapsamında ilk kez Türkiye'de konser veren piyanist Kemal Gekic, gelen yoğun talep üzerine ikinci kez Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline konuk oluyor. Müzikseverler 25 Temmuz Cuma akşamı Hırvat piyanistin sansasyonel resitallerinden birine daha tanık olacaklar. Son yıllarda solistliğinin yanı sıra şefliğiyle de pek çok başarıya imza atan ve ülkemize kaliteli müzik kurumları kazandırmaktaki çabasıyla da övgüler alan kemancı Hakan Şensoy, 30 Temmuz Çarşamba akşamı bir resital verecek. Festivalin 1 Ağustos'taki konuğu ise İngilizlerin dünya sahnelerine sunduğu en yaratıcı yorumculardan biri: piyanist Stephen Gutman. Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, dünyanın ayakta alkışladığı piyano virtuozumuz Gülsin Onay'ın 3 Ağustos'taki konseri ile kapanacak.

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında gerçekleşecek Eklisia Yaz Müzik Okulunda sanatçılarla çalışacak 45 genç müzisyen de Festival süresince konserler verecekler. Yaz Müzik Okulu öğrencilerinden kurulu Eklisia Oda Orkestrasının konseri ise şef Hakan Şensoy'un yönetiminde 31 Temmuz akşamı Bitez'deki Ambrosia Otel'de gerçekleşecek.


5. GÜMÜŞLÜK ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ

16 Temmuz, Çarşamba - Daniel Gortler (piyano)

18 Temmuz, Cumartesi - Ruşen Güneş (viyola) / Eren Levendoğlu (piyano)

23 Temmuz, Çarşamba - Gülşen Tatu (flüt) / Christopher Stokes (piyano)

25 Temmuz, Cuma - Kemal Gekic (piyano)

27 Temmuz, Pazar - Ege Trio

30 Temmuz, Çarşamba - Hakan Şensoy (keman) / Özgür Ünaldı (piyano)

1 Ağustos, Cumartesi - Stephen Gutman (piyano)

3 Ağustos, Pazar - Gülsin Onay (piyano)


Daniel Gortler

Ocak ayında İstanbul Resitalleri kapsamında ülkemize de gelen İsrailli piyanist, Cenevre, Bremen, Münih gibi uluslararası yarışmalarda aldığı ödüllerle başladığı kariyerine dinleyicilerin ve eleştirmenlerin övgüleriyle devam etmektedir.

Sanatçı, Berlin Radyo Senfoni, Suisse Romande, Houston Senfoni, San Francisco Senfoni gibi önemli orkestralarla ve aralarında Zubin Mehta, Christoph Eschenbach, Michael Tilson Thomas, Valery Gergiev'in de bulunduğu önde gelen şeflerle konserler verdi. Houston, İsrail, Montpellier, Luzern, Schleswig-Holstein ve Verbier Festivallerine konuk oldu. Daniel Gortler solistliğinin yanı sıra faal bir oda müziği yorumcusudur.

http://www.danielgortler.net/




Kemal Gekic

"Gekic dehanın karizmatik sınırında dolaşıyor." Richard Dyer

Kemal Gekic'in "Gözüpek, kışkırtıcı, heyecan verici, duyarlı" gibi kelimelerle tanımlanan kendine has yorumu, sıra dışı konserleri tüm dünyada büyük yankı uyandırmaktadır. 2007'de hem konseri hem ustalık sınıfları büyük ilgi gören Hırvat piyanist, yoğun istek üzerine bu yıl yine Gümüşlük'ün konuğu oluyor.

Gekic, 1982'de mezun olduğu Novi Sad Sanat Akademisinde önce hoca ardından da bölüm başkanı olarak 1999'a kadar çalıştı. Okul yıllarında aldığı ödülleri, yüksek lisansını tamamladığı 1985'te Varşova'daki Chopin Yarışmasındaki çıkışı izledi. Avrupa'nın yanı sıra Kanada, Sovyetler Birliği ve Uzak Doğu'ya turneler yaptı. Hayatı ve icralarına dair İtalyan RAI, Japon NHK, SSCB RTV ve CBC televizyonları da dahil olmak üzere pek çok kanalda programlar yayınlandı.

http://www.kemalgekic.info/




Ruşen Güneş

Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Necdet Remzi Atak'ın öğrencisi olan Ruşen Güneş, Londra Kraliyet Üniversitesinde F.Riddle ile ve ABD Indiana Üniversitesinde W.Primrose ile çalıştı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına sınav ile atanan ilk solist viyolacı olan Güneş, bu görevi sırasında Bartok, Walton ve Hindemith'in Viyola Konçertolarının Türkiye prömiyerlerini gerçekleştirdi. Ruşen Güneş, İngiltere'de Kraliyet Operası, İngiliz Oda Orkestrası gibi kurumlarda solist viyolacı olarak çaldıktan sonra 1979-88 arasında Londra Filarmoni'de ve 1989-2000 yılları arasaında da BBC Senfoni Orkestraında birinci viyola olarak görev yaptı.

Ruşen Güneş'in kaydettiği albümler arasında Saygun Viyola Konçertosu, Suna Kan ile Mozart Senfoni Konçertant, Hindemith Matem Müziği, Telemann Viyola Konçertosu, Viyola ve Şiir ile Türk Bestecileri ve Viyola sayılabilir.




Gülşen Tatu

İzmir Devlet Konservatuvarının ardından DAAD bursuyla Almanya'ya giden Gülşen Tatu, Essen ve Freiburg Müzik Yüksek Okullarında Prof. Rutters ve Nicolet'nin asistanlığını yaptı; aynı zamanda Güney Batı Almanya Radyo Senfoni Orkestrasında solist olarak görev aldı. Doğu Almanya (1978) ve Japonya Kobe Uluslararası Flüt Yarışmalarındaki birinciliklerinin yanı sıra önemli yarışmalarda dereceler elde etti.

Gülşen Tatu, 1986'da Trossingen Müzik Yüksek Okuluna profesör olmasından önce Karlsruhe ve Stuttgart Konservatuvarlarında öğretmenlik yaptı. Pek çok Avrupa ülkesinde ve Uzak Doğu'da konserler veren Tatu, Mozart Flüt Konçertolarının Salzburg Mozart Solistleri ve şef Hikmet Şimşek yönetimindeki Macar Devlet Orkestrası eşliğinde kayıtlarını gerçekleştirmiştir. Halen Almanya'da profesör olan Tatu, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası solist sanatçısıdır.




Hakan Şensoy

Hakan Şensoy, Ayhan Turan ile çalıştıktan sonra Londra Kraliyet Müzik Okulunda Trevor Williams'ın öğrencisi oldu ve çalışmalarına Victor Pikaisen ve Ayla Erduran ile devam etti. 16 yaşında İstanbul Filarmoni Derneği tarafından Yılın En Başarılı Genç Sanatçısı seçildi. Solist olarak Avrupa'dan Amerika'ya pek çok ülkede konserler veren ve festivallerde sahne alan Hakan Şensoy, orkestra şefi olarak da önemli bir kariyere sahiptir.

Şensoy'un yönetiminde çalan yabancı solistler arasında Sholomo Mintz, Raphael Walfisch, Tedi Papavrami ve Peter Jablonsky sayılabilir.

Hakan Şensoy Akbank Oda Orkestrasının kurucu üyesi ve konsertmaister'i; aynı zamanda İstanbul Oda Orkestrası, İstanbul Filarmonia ve Milli Resurans Oda Orkestralarının kurucusu ve sanat yönetmenidir.




Stephen Gutman

Londralı piyanist Stephen Gutman, İngiltere'nin dünya sahnelerine sunduğu en yaratıcı yorumculardan biri olarak tanınmaktadır. İsmini ilk olarak, birinci olduğu Brant ve Ingiliz Çağdaş Piyano Yarışmaları ile duyurdu. Birtwistle, Ligeti ve Schnittke gibi sanatçıların eserlerinin İngiltere prömiyerlerini gerçekleştirdi. Avrupa, Japonya ve Amerika'da sayısız konser verdi, icraları televizyon ve radyolarda yayınlandı. Gutman aynı zamanda aktif bir oda müziği sanatçısı olarak birçok uluslararası seçkin müzisyen ve toplulukla çalmaktadır.

Günümüz müziğinin geçmiş geleneklerle bağlarına dair ilgisi, Gutman'ın en özgün ve büyük övgüler alan girişimlerinden bazılarına ilham verdi. Bunların arasında Debussy Çalışmaları Projesi ve Dukas'nın Rameau Varyasyonlarını model alan Les Enfants de Rameau sayılabilir. Ayrıca Rameau'nun tüm piyano eserlerini modern piyano ile kaydetti.


http://www.stephengutman.co.uk/





Gülsin Onay

Gülsin Onay'ın uluslararası kariyeri 5 kıta, 57 ülkede önde gelen orkestralar ve şefler eşliğinde konserleri, önemli salonlarda resitalleri kapsar. Geçtiğimiz sezon Viyana Senfoni ile Viyana'da ve şef Vladimir Ashkenazy ile İzlanda ve Türkiye'de konserler veren sanatçı, Temmuz ayında yine şef Ashkenazy ile Yunanistan turnesine çıkacaktır. Gülsin Onay'ın konuk olduğu festivaller arasında ise Berlin, Varşova, Mozartfest Wurzburg, Miami ve İstanbul sayılabilir.

Gülsin Onay özellikle romantik piyano repertuarını yorumlamadaki incelikli ustalığıyla tüm dünyada dinleyicilerin ve eleştirmenlerin övgülerini almaktadır. Sanatçı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devleti tarafından Üstün Hizmet Nişanı ile onurlandırılmıştır. Hocası Saygun'un da "kudretli bir savunucusu" kabul edilen Onay, Şubat 2008'de bestecinin 1. Piyano Konçertosunu İngiliz Kraliyet Filarmoni eşliğinde Londra'da seslendirdi.

Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Boğaziçi ve Hacettepe Üniversitelerinden Fahri Doktora payesi sahibidir. Sanatçıya, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından da 2007 Altın Madalya Onur Ödülü verilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Solisti olan Onay, ayrıca Bilkent Üniversitesi Konuk Sanatçısıdır.

http://www.gulsinonay.com/






SPONSORLAR


Gümüşlük Belediyesi
 
Bilkent Üniversitesi 
Akustik Tourism Center 
Ambrosia Hotel 
Arion Resort Hotel 
Doğuş Grubu  
Alametifarika 
Bosch 
Hürriyet 
Hürtop 
Türk Hava Yolları  
Bodrum Ticaret Odası 
Ortakent Belediyesi 
Mimoza Restaurant 
Sea Garden  
Polin İnşaat 
Dost İnşaat 
İlka Yapı Malzemeleri 
Özel Bodrum Hastanesi 
İbak Homes



İLETİŞİM
  

Eren Levendoğlu, Festival ve Yaz Müzik Okulu Direktörü eklisia@gmail.com, 0538.418 0373, 0252.394 4029  

Yasemin Vatansever, Festival ve Yaz Müzik Okulu Koordinatörü yasemingke@gmail.com, 0537.354 7266  

Alpay Erkalan, Medya ve Bilet Satış Sorumlusu aerkalan@yahoo.com, 0539.746 955   

 

Tüm Haberler