ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1933
Şu an 9 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Türk operaları CD ’lere giriyor 19.06.2008


Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, bu hafta içinde prova sahnelerinden çıkıp kayıt stüdyosuna girecek. Devlet Opera ve Balesi bu kapsamda, Selman Adalı’nın Aşk-ı Memnu Operası başta olmak üzere Türk bestecilerinin ünlü opera eserlerinin CD kayıtlarını gerçekleştirecek

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü, Opera ve Bale sanatını sahnenin dışına çıkarmak için kollarını sıvadı. Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, bu hafta içinde prova sahnelerinden çıkıp kayıt stüdyosuna girecek. Bu kapsamda, DOB Genel Müdürlüğü Türk bestecilerinin ünlü opera eserlerinin CD kayıtlarını gerçekleştirecek. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, yalnızca ses kaydının yapılacağı CD çalışmalarına, bu hafta içinde bir Türk Klasiği olan, Selman Adalı’nın Aşk-ı Memnu Operası’nın kaydıyla başlanacağını belirtti.

Türk eserlerinin kayıt dönemi başlıyor

Gökmen, CD kayıtlarında Devlet Opera ve Balesi orkestralarının ve korolarının yer alacağını kaydetti. Türk operalarının ses kayıtlarını yapmaya devam edeceklerini ifade eden Gökmen, “Devlet Opera ve Balesi’nde Türk eserlerinin kayıt dönemi başlıyor yani. Amacımız, teknolojiden yaralanarak, sahnelerin dışındaki kitlelere de ulaşabilmek, sanatın en üst düzeyindeki Opera ve Bale sanatlarıyla daha çok kitleyi tanıştırabilmek" diye konuştu.

Stüdyo çalışmalarının Ankara Radyosu’nda gerçekleştirildiğini dile getiren Gökmen, Hasan Niyazi Tura’nın “Şehitler Oratoryosuö, Okan Demiriş’in “4. Murat" ve İzmir ve Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde sahnelenen “Yusuf ile Züleyha Operaları"nın kayıtlarının da 2 yıl içinde yapılacağını belirtti.

Gökmen söz konusu projenin en az on yıllık bir proje olacağını anlatarak, “Daha pek çok Türk eserini arşivlere kazandırmak istiyoruz. Yalnız anı ve hediye amaçlı olmamasını düşünüyoruz, ticari olarak her isteyenin ulaşabileceği bir CD kataloguna girmesi amacıyla yapılıyor bu çalışmalar" diye konuştu.

'DVD’lerini de yapmak istiyoruz ama bütçesi çok'

Rengim Gökmen, Türk klasik opera eserlerinin DVD’lerinin de yapılmasını istediklerini, ses kayıtlarının yanı sıra görüntülü kaydın da çok etkili olacağını düşündüklerini söyledi. Gökmen, “DVD kayıtlarının bütçesi fazla olacağından biraz zaman isteyebilir. TRT Genel Müdürlüğü ile görüşmelerde bulunacağız konu ile ilgili" dedi.

20 bin okula opera bale eğitim seti

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Gökmen, Türk bestecilerinin eserlerinin basımından önce start alacak bir diğer projenin ise ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik, opera ve bale sanatını kapsayan eğitim CD’lerinin dağıtılması olduğunu kaydetti. Gökmen, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde “Eğitimde Kültür ve Sanat Kozası" kapsamında 15 ile 20 bin okula söz konusu eğitim CD’lerinin dağıtılmasını hedeflediklerini belirterek, “Bu sayı çok daha da artabilir. Biz bu hizmeti değişik yörelerimizdeki çocuklara, opera ve balenin olmadığı yerlere ulaşabilmek için hazırladık" diye konuştu.

Gökmen, Opera ve Baleyi tarihsel olarak ele alan, çeşitli konservatuarlarda yapılmış çekimlerin ve Opera, Bale ve Şan öğrencileriyle yapılan görüşmelerin yer aldığı bir sanat eğitim seti olan CD’lerin dağıtımının önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştirmeyi planladıklarını ifade etti. Gökmen, eğitim CD’lerinin, Opera ve Bale konusunda gençlerde ilgiyi uyandırmak, bu sanat dallarını tanıtmak, içine girmelerini sağlamak ve sevdirmek amacına yönelik hazırlanmış bir çalışma olduğunu sözlerine ekledi.

(anka) 
 

 

Tüm Haberler