ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1934
Şu an 5 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Türk operası kurucusunu kaybetti 30.11.2007


İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOB) kurucusu Devlet Sanatçısı Aydın Gün bugün Berlin’de hayatını kaybetti. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden yapılan açıklamada, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin kurucusu, Devlet Sanatçısı Aydın Gün'ün Berlin’de hayatını kaybettiği bildirildi. 1990'lı yılların sonunda, eşi Azra Gün ve oğlu ressam Mehmet Gün'le Berlin'e yerleşen Gün, sahne sanatları ve resim başta olmak üzere kültürel ve sanatsal alandaki çalışmalarını burada sürdürüyordu.

Ankara Devlet Konservatuarı’nın ilk mezunlarından olan Aydın Gün, Türkiye’de sahnelenen ilk opera olan “Madama Butterfly”da “baş tenor” rolüyle sahneye çıktı. Yıllarca Türkiye’de ve yurtdışında önemli operaların tenor rollerini üstlendi. 1951 yılında, Ankara Operası’nda “Rigoletto” operasını sahneye koyarak rejisörlük kariyerine başlayan Aydın Gün, kazandığı başarı üzerine devlet tarafından ihtisas için Viyana’ya gönderildi. Bu süre içinde Avusturya ve Almanya’da tenor ve rejisör olarak birçok başarılı esere imza attı.

1959’da Türkiye’ye dönen Gün, 1960 yılında İstanbul Operası’nı kurdu. İstanbul ve Ankara Operalarında görev yapan pek çok değerli sanatçıyı yetiştiren Gün, 1965 yılında Ankara Devlet Operası’na Baş Rejisör ve Genel Müdür olarak atandı. 1966’da ise Paris Operası’nda sahnelediği Puccini’nin “Altın Batının Kızı” operasının Fransa’daki ilk gösterimini gerçekleştirdi.

1973–1993 yılları arasında İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın genel müdürlüğünü ve İstanbul Uluslararası Müzik Festivali’nin genel sanat yönetmenliğini yürüttü. Gün, 40 yılı aşkın bir süre boyunca Ankara Devlet Konservatuarı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda “Opera Sahne ve Rejisörlük” dersleri verdi.

Gün ayrıca, Türkiye Cumhureyeti Devlet Sanatçılığı, İtalyan Hükümeti’nin sanatçılara verdiği en büyük unvan ve nişan olan "Commendatore", Fransız Hükümeti’nin verdiği "Şövalye nişanı", Avrupa Konseyi "Kültür nişanı" ve Çek Cumhuriyeti'nden verilen "Smetana nişanı" sahibiydi.
 

 

Tüm Haberler