ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 20      Sayı: 1994
Şu an 31 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Bir 24 Kasım günü çıktığımız yolda, uzun sayılabilecek bir yolculuğun ardından 20. yılımıza ulaştık. Sosyal Sorumluluk Projesi olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirerek, ilgi görerek, takdir toplayarak bugüne geldik. 

Mavi Nota e-Müzik Gazetesi bugün 20. yaşını kutluyor.
editör - 24.11.2025


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


Müziğin Yaşamınızdaki Yeri Nedir?

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz


Haberler


Devlet Tiyatroları’nda sürgün genelgesi... 22.03.2016


İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Devlet Tiyatrolarında sürgün anlamına gelen bir genelge yayınlandı. Genelgeye göre “görevi bulunmayan” sanatçılar artık taşrada bulunan Devlet tiyatrolarında görevlendirilecek. DT’nin bu uygulaması özellikle muhalif olan ve bir dönemdir oyunları iptal edilen, görevi bulunmayan, oyuncular için olacağı şeklinde yorumlandı. Şu anda emeklilik vb. nedenlerden dolayı 300 kişilik kadro eksiği olan DT’de, sözleşmeleri devam eden pek çok muhalif sanatçının soruşturmalardan ve oyunlarının kaldrılmasından dolayı görevi bulunmuyor.

Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Nejat Birecik, bugün imzalı bir metinle yeni bir “ilke kararı” duyurdu. Söz konusu karara göre Trabzon, Adna, Konya, Diyarbakır, Sivas, Van, Erzurum ve Antalya Devlet Tiyatroları’nda görev yapan sanatçı sayısının “normun altında kalması” nedeniyle ihtiyaç duyulması ve gerekli görülmesi halinde
İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa  Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü kadrosunda olup herhangi bir görevi bulunmayan sanatçıları 9/3/2016 tarihli ve 20808 sayılı karar ile Trabzon, Adna, Konya, Diyarbakır, Sivas, Van, Erzurum ve Antalya Devlet Tiyatroları’na görevlendirilme yapılacak.

ZORUNLU
İSTİFA YA DA EMEKLİLİKLER DE YAŞANABİLİR
Devlet Tiyatroları sanatçıları tarafından kaygıyla kar
şılandı. Devlet Tiyatrosu’nun muhalif oyuncularına görev verilmediği, hükümete yönelik eleştirileriyle soruşturma açılan oyuncuların oyun kadrolarında yer alamadıklarına yönelik daha önce haber yapmıştık, bu görevlendirmelerin özellikle muhalif olan ve bir dönemdir görevi bulunmayan, oyunları iptal edilen, oyuncular için olacağı tartışılıyor. Diğer yandan karşılıklı olarak imza atılan sözleşmeler devam ediyor. Görevi olmayan sanatçılara görev verilmeyerek yoğun bir şekilde dışarıdan yevmiyeli sanatçıların çalıştırılıyor olması da bu uygulamaya başka sorular da katıyor.

Hangi yöntemlerle yapılaca
ğı tartışma konusu olurken, yeni görev yerini ya da yöntemini kabul etmeyen sanatçıların ise zorunlu istifa ya da emeklilik gibi kararlar alması da gündeme geleceği öngörülüyor.

evrensel.net/Sevda Aydın

Tüm Haberler