ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1934
Şu an 11 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Piyanist Üçbaşaran’in son Mozart albümüne Gramophone övgüsü 19.10.2007


ABD de yaşayan piyanistimiz Zeynep Üçbaşaran’ın son çıkarttığı ve
Mozart’ın üç sonatını içeren CD’si, ünlü uluslararası klasik müzik dergisi Gramophone ’dan övgü aldı.

‘Duyarlı ve hünerli bir piyanistin coşkun bir zevkle yorumladığı sonatlar’ olarak yorumlanan CD de Mozart’ın K. 282, K. 284 ve K. 533 sayılı sonatları yer alıyor. Bu sonatlar Zeynep Üçbaşaran’ın 2006 haziranında gerçekleştirilen 34'üncü Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde seslendirdiği yapıtlardan seçilmiş. Bu festivalin ana teması 'Doğumunun 250'nci Yılında Mozart' olarak belirlenmişti.

Eleştirmen Andrew Druckenbrod tarafından kaleme alınan ve Gramophone dergisinin 2007 Eylül tarihli kuzey Amerika sayısında yer alan yazıda ‘Tonal nüanslar için olağanüstü bir duyarlılığı’ olduğu ifade edilen Üçbaşaran’ın Mozart’a yaklaşımı da ‘müziksel cümleler içinde akorların ve ses niteliğinin işlevini mükemmel kullanan’ ve ‘kıvrak, hoş, ve enerji dolu’ olarak değerlendirilmiş. Yazıda  ‘Üçbaşaran her müziksel cümleyi yerine mükemmel oturtup vurguluyor ve parça içindeki özgün değerini kaybetmeden harikulade bir şekilde icra ediyor, bu da Mozart’ın müziğini sürekli ve coşkun bir enerji ile aşılayıp dinlemesi çok zevkli bir yorum yaratıyor’  ifadesi kullanılmış.

Bu CD Zeynep Üçbaşaran’ın Eroica Classical Recordings için kayıda aldığı 6’ıncı çalışma. Sanatçının 2005 yılında çıkarttığı, birisi Mozart’ın fantazileri ve sonatlarına ayrılmış, diğeri ise Ahmet Adnan Saygun dahil Scarlatti’den yirminci yüzyıla uzanan çeşitli bestecilerin eserlerinden oluşan albümlerinin ikisi de yine Gramophone dergisi  tarafından övgü ile yorumlanıp tanıtılmıştı.

Üçbaşaran’ın son diskinin bu çok olumlu artistik yorumunun yanısıra kaydına da dikkat çeken Druckenbrod ‘bu düzeyde bir sanatçı mükemmel bir stüdyoya layık’ ifadesini kullanmış.

Müziğe 4 yaşında İstanbul Konservatuarı’nda başlayan ve uzun süre Mozart çalan Üçbaşaran, daha sonra eğitimini Budapeşte Liszt Akademisi’nde sürdürdü ve Southern California Üniversitesi’nde müzik doktorası yaptı. Sanatçı Mozart’ın eserlerinin yanı sıra Franz Liszt ve Ahmet Adnan Saygun yorumları ile de tanınıyor.

Zeynep Üçbaşaran'ın resmi internet sitesi



 
Tüm Haberler