ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1934
Şu an 10 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Yabancı bir firmadan yayımlanan ilk Türk Operası 15.12.2006


Türk besteci ve yorumcularını kuruluşundan bu yana sürekli destekleyen Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, Şef Erol Erdinç yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının yorumladığı Çetin Işıközlü'nün Ağrı Dağı Efsanesi ve Judith Balesi'ni iki CD'lik bir albüm olarak müzik severlerle buluşturuyor.

1991 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu'nda kaydedilen Ağrı Dağı Efsanesi ile 1994 yılında TRT Ankara Radyosu Stüdyoları'nda kaydedilen Judith Balesi, Avusturyalı VMS firması tarafından yayımlandı.

1989 yılında Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nca düzenlenen 6. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde Dünya Prömiyeri yapılan Ağrı Dağı Efsanesi, Doğu Anadolu bölgesinde sahnelenen ilk opera eseri oldu. Konusunun geçtiği mekân Ağrı Dağı eteklerindeki İshak Paşa Sarayı'nda bestecinin yönetiminde seslendirilen eserin televizyon kaydı pek çok ülkede de yayımlandı.

Çetin Işıközlü'nün ilk eseri olan ve eşine ithaf ettiği Judith Balesi'nin Dünya Prömiyeri ise 1969 yılında Alfred Rodrigues'in koreografisi ile Ankara'da gerçekleşti. Japonya, Almanya, Güney Afrika ve ülkemizde farklı koreografilerle pek çok ulusal ve uluslararası etkinlikte temsil edilen Judith Balesi dünya bale repertuarına giren ilk Türk balesi oldu.

1939 doğumlu besteci Çetin Işıközlü Ankara Devlet Konservatuvarında trombon bölümünde başladığı eğitimini Adnan Saygun ile Yüksek Kompozisyon bölümünde sürdürdü. Daha sonra İtalya, İngiltere, Avusturya da aralarında Mozarteum Akadeimisi'nin de bulunduğu eğitim kurumlarında dünyaca ünlü şef ve bestecilerle çalıştı. Bestecinin dört operası, iki balesi, konçertoları ve senfonik yapıtlarının yanında oda müziği yapıtları da vardır.

Işıközlü, Türkiye'deki pek çok önemli orkestranın yanında Almanya, Kırgızistan, Azerbaycan ve Gürcistan'da büyük orkestralara şeflik yapmıştır. Kültür Bakanlığı tarafından opera ve bale sanatlarında “Başarılı Ulusal Besteci” ödülü gibi pek çok ödül alan besteci, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapmıştır. Halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyeliğine devam etmektedir.

www.andmuzikvakfi.com
Tüm Haberler