ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1934
Şu an 9 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Trabzon bir "beyefendi"sini daha yitirdi. Müzisyen Ahmet Yardımoğlu'nu kaybettik! 22.10.2006


Trabzon'un müzik tarihinde ritm saz olarak az yetişen ve hatta yeri az doldurulabilecek bir sanatkar olan Ahmet Yardımoğlu'nu 19. Ekim. 2006 gecesi geçirdiği kalp krizi sonunda kaybettik.

Ahmet Yardımoğlu 1940 yılında Akçaabat'ta doğdu. Musiki ile tanışması çok genç yaşlarda olmuştur. Zaten Trabzon şehrinin sosyal hayatı içinde musıki ayrılmaz bir bütün olduğu için Trabzon'un kent yaşayanları musıki ile çok genç yaşlarda tanışırlar. Ahmet Yardımoğlu daha 15 yaşında ike 1955 yılı sonlarında, avukat Coşkun Güner'in aracılığı ile Trabzon türk Musıkisi Cemiyeti'nin bir çalışmasına dinleyici olarak gitmesi onun müzik çalışmalarının başlangıcıdır. O tarihlerde aynı cemiyetin halk müziği kolunda bağlama çalmakta olan bir arkadaşının davetiyle gittiği halk müziği korosunun bir çalışması esnasında bestekar kemani Temel Şükrü Doğru ile tanıştı. Temel Şükrü Doğru, halk müziği korosunu çalıştırıyor aynı zamanda o zamanki adıyla klasik koroda keman çalıyordu. Temel Şükrü Doğru salında tek dinleyici olarak Ahmet Yardımoğlu'nu görünce onu koroya davet etti. Bunun üzerine sesinin uygun olmadığı gerekçesi ile koroya katılmak istemeyen Ahmet Yardımoğlu, Temel Şükrü Doğru'nun ısrarını kıramayarak müzik hayatına korist olarak başlamış oldu. Daha sonra sanat müziği korosuna alındı.

Ritm sazda teknik olarak kimseden ders almadı. Çünkü bu konuda ona ders verebilecek kimse yoktu. Temel Şükrü Doğru'nun ifadesine görü ilk bilgileri "ayakla ritm tutarak" öğrenmiş. Uzun yıllar koroda ritm saz çalınca deneyimi arttı ve yeri zor doldurulacak bir sanat zirvesine ulaştı.Musıki hayatı boyunca bir çok radyo sanatçısıyla ve diğer profesyonel sanatçılarla birlikte defalarca programlar yaptı. Konserler verdi. Her programdan sonra bu sanatçıların methiye ve takdirlerini aldı. Ancak tevazuyu elden bırakmayarak sanatını icra etmiş ve devamlı ufkuna bakarak müzik tarihimizde hiçbir erozyonun aşındıramayacağı bir iz bırakmıştır.Sanatından hiçbir zaman maddi çıkar gözetmemiştir.

Ne yazık ki 1983 yılında işlerinin yoğun olması ve bu şartlar altında amatörlüğün daha fazla devam etmeyeceği düşüncesi ile bu değerli sanatkar musıki hayatını, arkadaşlarının destekçisi olarak kılmaya karar vererek musıki hayatını noktalamıştır.

Trabzon'da mesleği olan sigorta eksperliğini uzun yıllardan beri sürdürmekte olan Ahmet Yardımoğlu'nun ani kaybından büyük üzüntü duyduğumuz kesindir. Kendisine Tanrıdan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Işıklar içinde yatsın!

Tüm Haberler