ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1934
Şu an 3 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Birçok değerli müzik öğretmeni, sanatçı ve müzikbilimcinin öğretmeni olan, Müzik Eğitimi ve Müzikbilimin duayenlerinden Prof. Dr. Edip Günay, kolon kanseri sonucu bu sabah Kuşadası'ndaki evinde yaşamını yitirdi. 26.07.2010


Birçok değerli müzik öğretmeni, sanatçı ve müzikbilimcinin öğretmeni olan, Müzik Eğitimi ve Müzikbilimin duayenlerinden Prof. Dr. Edip Günay'ın cenazesi yarın Türkmen Camii'nde öğle namazının ardından Kuşadası Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Birçok makaleye, kitaba sahip olan, aynı zamanda keman icracısı olarak Kopuz Oda Orkestrası başta olmak üzere orkestra, oda müziği gruplarında yer alan Prof. Günay; MÜZED Özel Ödülü ile Andante Dergisi "Müzik Eğitimi Özel Ödülü"ne layık görülmüştü.

Prof. Dr. Edip Günay 10 Mart 1931 yılında Milas'ta doğdu. 1948'de Erzurum Erkek İlköğretmen Okulu'nu bitirdi. Aynı yıl Prof. Eduard Zuckmayer'in bölüm başkanLığını yapmakta olduğu, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü'ne girerek Lico Amar'ın keman öğrencisi oldu ve bu okulu 1951 Haziran'ında bitirdi.

Askerlik hizmeti ile 3 yıl Bingöl Ortaokulu ve 3 yıl Bolu Lisesi müzik öğretmenliğinden sonra, bir sınavı kazanarak Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü'nde Bernhard Klein'ın yanında asistanlığı görevine atandı (1958).

DAAD bursu ile Batı Almanya'da üç yıl keman ve oda müziği alanında öğrenim gördü. (1961-1964) Ankara'ya dönüşte Devlet Konservatuarı öğretim elemanı Belçika'lı Jules Hingy ile özel olarak çalıştı. (1965-1967)

Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Eğitim Bölümü'nde Hazırlık Praogramı'nı bitirerek Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü'nde Bilim Uzmanlığı derecesini aldı (1974). Doktora yeterlilik sınavını (1976) vererek, "Fon Müziğinin İnsanın Çalışmasına Etkisi"ni inceleyen deneysel araştırması ile Bilim Doktoru Ünvanını aldı (1978). Marmara Üniversitesi'nde Doçentlik (1988) ve Profesörlük (1995) unvanlarını aldı.

Hizmet olarak, müzik öğretmenliği (7 yıl), Gazi Enstitüsü'nde asistanlık (3 yıl) ve Almanya dönüşünden sonra öğretmenlik (15 yıl), Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Bilimleri Bölümü'nde bir süre bölüm başkanlığı olarak öğretim görevliliği (6 yıl), Marmara Üniversitesi Atarürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü'nde öğretim üyeliği (10 yıl) ile şu günlerde Bölüm Başkanlığı sayılabilir. Ayrıca Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde Araştırmacılık, Müzik Psikolojisi gibi dersler vermiş ve araştırmalara danışmanlık yapmış, konferanslar vermiş, seminerler düzenlemiştir. Kendisi aynı zamanda Kopuz Oda Orkestrası üyesiydi.

Yayın olarak, 11 ciltlik "KEMAN" ile Çevreden Evrene Keman Eğitimi I (Ali UÇAN'la birlikte), üçü uluslararası nitelikte 20 bilimsel bildiri ve 18 yayınlanmış makale sayılabilir.


 
Tüm Haberler