ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1934
Şu an 2 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


“Şimdi’den Uzakta” (Far from now) 16.04.2010


27.Uluslararası Ankara Müzik Festivali bir Uluslararası işbirliğine ve ilk sahnelenişe ev sahipliği yapıyor.  İsrail ve Hollandalı koreograflar Uri Ivgi ve Johan Greben ile başkentimizin gururu Modern Dans Topluluğu 27. Festival için biraraya geldiler ve günümüzün belirgin bir durumunu ele alan “Şimdi’den Uzakta” (Far from now) adlı eserinin prömiyerini yapmak üzere heyecanla yarını bekliyorlar.

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin katkılarıyla gerçekleşecek etkinlik 17 Nisan Cumartesi akşamı saat. 20.30'da Opera Sahnesi'nde

Söz yaratıcıların...“Şimdi’den Uzakta” (Far from now) Perde açılmadan önce izleyicileri etkilemek istemediğimiz ve yeni şeyleri izlerken tamamen açık bir zihinle takip etmenin, izleyicinin hayal gücünün onlara rehberlik etmesini sağlamanın güzelliğini bildiğimiz için genellikle koreografi hakkında fazla konuşmayız.

Bize ilham veren sürekli arayış içinde olan insanlardı. Bir şeyler bulmaya çalışan ancak ne olacağını ya da ne olabileceğini bilmeyen biraz umutsuzluğa düşmüş insanlar. Çalışmalarında genellikle bilinmeyenleri ve kaybolmuşlukları hatırlatmaya çalışan Fransız sanatçı Christian Boltanski'den ilham aldık. 

Modern Dans Topluluğu dansçıları ile çalışmak gerçek bir şölendi.  İlk günden itibaren tüm dansçılar fikir ve çalışmamıza inanılmaz şekilde uyum sağladılar. Meraklı ve öğrenmeye açık olarak bu işten keyif alarak, büyük bir azimle katıldılar. Yapmak istediklerimizi her zaman denemeye ve yapmaya hazırdılar. Yapabileceğimizin en iyisini göstermemizde de bize yardımcı oldular. Bu yoğun ve güzel çalışmanın yanı sıra, birbirimize olan sıcak ve nazik yaklaşımımız da bir sonraki günü iple çekmemize neden oldu. Koreograf olarak zamanın çoğunu seyahatle geçiriyoruz… Yeni ülkeler, yeni insanlar ve bu kısa ama öz zamanlarda yeni kültürler tanıyoruz. Gerçekten çok iyi ve üretken bir zaman dilimini paylaştık.

Eseri tam anlamıyla doğuyla batının buluşması olarak betimleyen MDT Sanat Yönetmeni Bürge Öztürk Kayaca'da yurtdışında eserleri çeşitli topluluklarca sahnelenen, aynı zamanda profesyonel dansçı ve koreograflara eğitmenlik ve koçluk yapan iki koreograf 1992 yılında birbirlerinin eserlerinden etkilenerek beraber çalışmaya başlamış.  Kendileriyle 2010 Şubat ayında çalışma şansına eriştik. Yaşanan yoğun ve yorucu prova süreci hem MDT hem de koreograflar için son derece zenginleştirici ve ufuk açıcı bir deneyime dönüştü diyor.
Tüm Haberler